Konečně výhra! Proti Beskydům zářily opory

Série čtyř porážek skončila. Kladenští volejbalisté si po více jak dvou měsících připomněli, jak chutná výhra. V dohrávaném 7. kole UNIQA extraligy porazili v domácím prostředí Beskydy 3:1. Tolik potřebné vítězství řídili především zkušení Křesťan s Hýským, kterým zdatně sekundoval Kraffer.

„Tak se nám to líbí!“ zvolali by jistě kladenští fanoušci po výkonu nad Beskydy. Orli totiž ustáli zlomový moment v koncovce druhé sady a zbytek utkání už byl kompletně v jejich režii. Klíčový okamžik nachystal trenér Fortuník. Zkušený stratég si vzal v závěru setu oddechový čas, po kterém Kraffer vybojoval setbol, jenž následně stylově esem proměnil, jedním z celkových čtyř v zápase.

V tu chvíli se o největší bodový příděl staral univerzál Křesťan. Druhá polovina druhé sady ale patřila Hýskému, který v koncovce uhrával těžké míče. Jeho tři body a dva bloky nastartovaly obrat Kladna. Ten přišel ve třetím a byl dokonán ve čtvrtém setu. Ve třetím setu při podání Křesťana přišla šestibodová šňůra, která uklidnila domácí. Beskydy navíc chybovaly v útoku a pomohly Kladnu dostat se do ještě větší pohody.

Ta se projevovala zejména na servisu, na kterém Kladno dominovalo. Za celý zápas si připsalo parádních třináct es oproti pouhým čtyřem na straně Beskyd. Jízda Fortuníkových svěřenců tak pokračovala dál. Orli se především díky skvěle hrajícímu Křesťanovi dostali v polovině závěrečné sady až do sedmibodového vedení. Svěřenci Jakuba Salóna to však ani za stavu 13:20 nevzdali a koncovku ještě zdramatizovali. Odpovědnost na sebe však vzal Hýský, který útokem po lajně napsal symbolickou tečku za zápasem. Kladenští se tak díky výhře vyhoupli na deváté místo v tabulce o bod za moravsko-slezského soupeře.

Kladno – Beskydy 3:1 (-24, 25, 15, 23)
Sestava: Kraffer, Kyjanica, Fortuník, Mikulenka J., Zajíček, Křesťan, libero Kunc (střídali: Hýský, Mikulenka V., Palgut)
Nejvíce bodů: Křesťan 24, Hýský 15, Kraffer 14 – Romanutti 17, August 15, Mečiar 11
Rozhodčí: Činátl – Nedbálek