Náročný program. Nejdříve cesta do Zlína a následně doma Budějovice

Volný víkend je za nimi. Kladenské volejbalisty čeká v nadcházejících dnech náročný program, když odehrají dva zápasy v rychlém sledu, z nichž jeden na druhém konci republiky. Ve čtvrtek totiž hrají ve Zlíně a sotva, co přijedou domů a pořádně se vyspí, je v sobotu prověří České Budějovice. Kvůli nouzovému stavu se bude hrát bez diváků. Oči a srdce fanoušků smutní již nyní.

Podruhé si zahrají kladenští volejbalisté venku a opět je čeká daleké cestování. Místo na sever Moravy tentokrát zamíří na opačnou stranu na jih do města Tomáše Bati. „Zlínu se vrátí dva důležití hráči. Jeho obraz hry bude jiný než v předešlých zápasech,“ naráží asistent hlavního trenéra Tomáš Samsely na dvojici uzdravených hráčů Viceníka s Adamcem na straně soupeře. 

I do třetice podle slov Samselyho se tým okolo kapitána Adama Zajíčka bude potýkat se soupeřem, který sází na kvalitní podání. „Zlín se do servisu umí taky pořádně opřít, zejména pak v domácí hale, kde se soupeři s přihrávkou kvůli horší orientaci často trápí,“ podotýká slovenský asistent trenéra. Z posledních sedmi vzájemných zápasů odešli kladenští volejbalisté hned v šesti případech vítězně a pozitivní bilanci budou chtít v nadcházejícím střetnutí ještě vylepšit.

Po duelu na jihu Moravy čeká kladenský tým náročná cesta domů. Sotva vstřebají výsledek ze čtvrtečního duelu, už se budou muset přeorientovat na sobotní zápas, kdy vyzvou zřejmě nejtěžšího protivníka ze všech, českobudějovický Jihostroj. „Není to příjemný los, ale tak to je a nic s tím neuděláme. Kluci jsou ale natolik zkušení, že by náročný program měli zvládnout. Páteční trénink pak bude dvojzápasu přizpůsoben,“ poukazuje Samsely na jediný den mezi oběma střetnutími.

Oproti duelu se Zlínem bude Kladno v domácím utkání s Českými Budějovicemi v opačné roli. Favoritem bude rozhodně hostující celek. „Hádám, že by nám taková pozice mohla sedět. Do zápasu vlétneme bez respektu a uvidíme, jak zareaguje soupeř,“ pokouší se nastínit vývoj sobotního střetnutí s možná největším aspirantem na titul Samsely.

Jako největší poražený odejde ze sobotního zápasu kladenský fanoušek. Kvůli nařízenému nouzovému stavu se totiž od 5. do 18. října hrají všechna utkání bez diváků. Brány Kladenské sportovní haly zůstanou zavřené a příznivci volejbalu přijdou o jeden z vrcholů letošní sezóny. „Bez nich to bude strašné, zvlášť v Kladně. Tady jsou hráči zvyklí, že je povzbuzuje celá hala. Teď navíc přijedou Budějovice, což je top soupeř a fanoušci se na něj těšili. Na jednu stranu dobře, že můžeme hrát, ale bez nich to bude velké mínus,“ říká k aktuálnímu dění v České republice Samsely. I tak se Orli pokusí překazit nelichotivou vzájemnou sérii s Jihostrojem, která čítá sedm porážek v řadě, kdy poslední vítězství Kladenských přišlo právě na domácí palubovce v prosinci 2017.