Volejbalové Kladno vítá čtyři nové tváře

Volejbalisté Kladna představili první čtyři posily, které budou v příští sezoně oblékat dres Orlů. Vedle pozitivních zpráv ale byly potvrzeny také první odchody.

„Sejdeme se jenom, abychom se poznali. Kostra týmu na sezonu 2020/21 už je v podstatě hotová, takže půjde zejména o to, aby se kluci poznali mezi sebou a s realizačním týmem.“ Takto nastiňoval plány pro nadcházející týdny trenér kladenských volejbalistů Milan Fortuník. Nyní znají fanoušci konečně jména prvních posil.

Na post smečaře přivedli Orli Jiřího Kraffera, který naposledy působil v Odolene Vodě. „Kraffer je útočník s dobrým servisem a hlavně přihrávkou, ale jeho velkou předností je bojovnost na hřišti. Nám v minulé sezoně chyběl hráč, který by tým dokázal v pravý moment povzbudit. Předváděli jsme „suchý“ volejbal. Tým potřeboval bojovníka, a právě proto jsem si ho vybral,“ vysvětlil jeho angažování pro volleycountry.com Fortuník.

Na pozici Libera přichází z Liberce Tomáš Kunc a v jednom týmu se pak sejde se svým sourozencem blokař Vladimír Mikulenka. Z Příbrami totiž přichází jeho bratr Jiří. Ten by měl krýt záda vracejícímu se univerzálovi Filipu Křesťanovi, jenž se do Kladna vrací z Českých Budějovic.

V týmu z loňského kádru zůstávají kapitán Adam Zajíček, smečař Tomáš Hýský, nahrávač Ondřej Fortuník a již zmiňovaný blokař Mikulenka.

Mužstvo naopak opustil asistent trenéra Fortuníka Petr Klár, který bude působit v pozici hlavního kouče v Příbrami. Potvrzen byl rovněž odchod reprezentačního libera Milana Moníka.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/212081/volejbalove-kladno-vita-ctyri-nove-tvare/