Stav nouze. Kladenští volejbalisté čekají na verdikt

Měli včera odehrát poslední extraligové kolo. Stav nouze vyhlášený vládou zápas několik hodin před začátkem zrušil. Soupeř z Ústí nad Labem se na cestě do Kladna otočil zpátky a kladenští volejbalisté si krátce poté zřejmě řekli v této sezoně naposled „ahoj“!

Trenér a současně majitel volejbalové licence Kladenských orlů Milan Fortuník teprve v pondělí na schůzce extraligových klubů zjistí, co bude dál. „V tuhle chvíli se domnívám, že se soutěž nedohraje. Určitě nemáme kde trénovat, protože Sportovní areály města Kladna zavřely všechna svá sportoviště. V pondělí uvidím, jestli hráčům ukončím sezonu, nebo v případě, že se bude od poloviny dubna dohrávat, tak zůstanou pohromadě,“ říká kladenský kouč.
Dohrát by se mělo poslední kolo. Orli v případě výhry nad Ústím měli naději na lepší umístění, než je jejich současné šesté místo. Po tomto kole by následovaly vyřazovací boje play off o titul. „Stejný problém, kde trénovat, má více extraligových týmů. Nebyli bychom tedy v tak velké nevýhodě proti ostatním. Nějak bychom si museli poradit. Trénovali bychom venku. Nevím, jak na tom ale budeme za měsíc,“ dodává Fortuník.
Ten by jako šéf orlů musel některým hráčům i přes měsíční nečinnost například držet klubem pronajaté byty a vyplácet ve smlouvě dohodnuté částky. „Pravděpodobně bych vyplácel hráčům smlouvy, i kdyby se nehrálo. To nedokážu nyní říct s jistotou, ale nevím ani, jak by ke skutečnosti, že sezona skončí předčasně, přistupovali naši sponzoři. Hodně mě štve, že třeba zůstaneme celkově šestí a nedostaneme v play off šanci dokázat, že patříme určitě mezi čtyři nejlepší týmy extraligy,“ doplnil.

Jan Murárik

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/11798-stav-nouze-kladensti-volejbaliste-cekaji-na-verdikt