Final Four: na Orly opět zbylo druhé místo

Potom co volejbalisté Kladna v semifinále Final Four Českého poháru po kvalitním výkonu porazili Liberec 3:1 (-22, 21, 23, 21), postoupili do závěrečného duelu soutěže, kde na vydařené představení úplně nenavázali a po roce brali opět druhé místo.

V repríze loňského finále potvrdili hráči Českých Budějovic, že z českých týmů mají aktuálně nejlepší formu. Orly na kutnohorské palubovce porazili před více než tisícovkou diváků 3:1 (15, 17, -23,19).

Kladenští tak ze šesti finálových účastí uspěli pouze jednou. „Jsme si vědomi, že nejsme favority, ale další stříbro nechceme. Už teď však můžeme naši pohárovou účast hodnotit pozitivně,“ řekl před finálovým duelem druhý kouč Kladna Petr Klár.

To netušil, jak špatně jeho tým utkání zahájí. Hladce totiž prohrál první dva sety.  Až když se diváci smiřovali s faktem, že finále bude rychlou záležitostí Jihočechů, ukázalo Kladno své možnosti.

V třetím setu vedlo 20:17, a byť soupeři na chvíli přepustilo vedení, sadu přece jen uhrálo. „Pomohlo nám střídání na postu nahrávače. Najednou jsme předváděli to, na čem to máme založené, a to na bojovnosti a emocích. Proti takovému soupeři ale začít hrát až za stavu 0:2 nemůže stačit,“ mínil Klár.

Orli začali dobře i závěrečné dějství. Měli k dobru zajímavý náskok (14:8)a byli v euforii, avšak do konce setu získali pouze pět bodů. V jednom postavení udělaly Budějovice šňůru, a to se nemělo stát. Trofej pak bez komplikací obhájily.

Kladenští se přesto nemají za co stydět. „Sice nás porážka štve, na druhou stranu jsme druzí v republice. Je to pěkný výsledek, když vidím, jaké týmy na podobný úspěch čekají,“ uzavřel Klár.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/final-four-na-orly-opet-zbylo-druhe-misto-20200223.html