Trenér Fortuník: Mužstvo máme naplněné

Dvakrát přivedl volejbalové Kladno do finále extraligového play off, vyhrál s ním Český pohár a v evropské lize se pod jeho vedením Kladenští orli probojovali do jarního kola. Milan Fortuník (55) z cílů klubu neslevil ani pro další sezonu, ve které může postavit velmi zajímavý tým.

V současné době máte v kádru třináct hráčů. Jste s jeho složením spokojený?
Jsem. Například mě těší, že nové účko, Srb Stefan Okošanovič, nám ve svých pětadvaceti letech podepsal dlouhodobou smlouvu na několik sezon. Pro nás to je sázka na budoucnost. Stef, jak se mu přezdívá, má v sobě ohromný potenciál, který ukázal proti nám ve čtvrtfinále play off v dresu Brna, kdy nás málem sám vyřadil! Věkem se řadí například po bok Zajíčka a je kamarád s naším smečařem Vemičem. Oba jsou z jedné země a projevili zájem spolu hrát v jednom týmu. I to byl důvod, proč jsme Stefa podepsali. Ten hlavní důvod jsou naše ambice opět patřit mezi nejlepší české kluby.

Kdy Stefa uvidíme?
Objeví se na tréninku mužstva dvanáctého srpna spolu s dalšími staršími hráči, kteří nejsou v reprezentaci. Tedy spolu s Hýským, další posilou Kubošem, Ondrou Fortuníkem či Vemičem. O týden dřív, tedy pátého srpna, začnou s přípravou nejmladší hráči áčka včetně nováčka Mikulenky spolu s juniory. Navrátilec do Kladna van Haarlem, Zajíček, Moník a Sobotka se připojí až po mistrovství Evropy. Van Haarlem hraje za Holandsko ve skupině proti Čechům a všem jim přeji, aby se dostali co nejdál.

Nové tváře jsou tedy navrátilci Fortuník, van Haarlem a s nimi nováčci v týmu Kladenských orlů Mikulenka, Kuboš a Okošanovič. Nikdo další už nepřijde?
Nikdo další se k nám zatím nechystá.

Hned v srpnu, kdy začnete s přípravou na novou sezonu, startujete také přátelské zápasy?
Až na jeho konci. Na přelomu srpna a září. První víkend v září bychom rádi opět uspořádali turnaj. Jako klub se zúčastníme navíc několika akcí. Například Běhu naděje nebo Dnů města Kladna. V sezoně pak chceme kromě úspěchu v play off obhájit účast ve finále Českého poháru. V evropském Chalenge Cupu bychom rádi postoupili do jarních bojů. Fanouškům dáme o důležitém dění v klubu včas vědět.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/10584-trener-fortunik-muzstvo-mame-naplnene