Najdou v sobě orli sílu a poperou se o bronz?

Sezóna pro hráče Kladno volejbal cz ještě nekončí. Dnes rozehrají sérii s celkem VK Ostrava o zisk 3. místa. Pochopitelně hlavně v hráčích Kladna přetrvává zklamání, že nebojují o zlato, na druhou stranu bronzová medaile je více než nepopulární „brambora“.

„V zápasech s Libercem jsme předvedli nejhorší výkony. Hráči jako kdyby nevěděli, jak se má o finále bojovat. Chyběla euforie jako ve čtvrtém čtvrtfinálovém zápase v Brně, když jsme měli nůž na krku! Něco podobného jsme již nedokázali zopakovat,“ nebere si servítky trenér Milan Fortuník, když se vrací k vyřazení v semifinále proti Dukle Liberec.

Kladeňáci nyní narazí na celek VK Ostrava. Mužstvo, jež trénuje bývalý hráč Kladna Jan Václavík, se může pochlubit velmi dobrou bilancí. V Kladně sice prohrálo 0:3, ale doma nad Středočechy zvítězilo 3:1. „Ostrava se od Vánoc prezentuje velmi dobrým volejbalem. V semifinále sice hladce prohrála s Českými Budějovicemi 0:3,  ale Jihočeši prokazují v play-off velmi dobrou formu. Ostrava ve čtvrtfinále přešla přes Karlovarsko, což o něčem svědčí. Nemá ve svém středu hvězdy typu Honzy Štokra, ale předvádí rychlý kolektivní volejbal. Je to velmi dobře sehrané družstvo,“ přibližuje soupeře kladenský volejbalový kormidelník.

Utkání hodně napoví, kdo bude mít větší motivaci. Kladno bojovalo vždy o nejvyšší příčky, zatímco Ostrava končila většinou ve čtvrtfinále a určitě se o třetí místo hodně „popere“. „Musím přiznat, že se bojím, jak série dopadne. Ostrava má již splněno a zisk bronzu byl pro moravský celek bonus navíc. Navíc na  našich hráčích vidím při tréninku špatnou náladu, někteří nepřekousli kritiku na svoji adresu, když jsme upozornili na chyby, kterých se dopustili,“ nehovořilo se dobře M. Fortuníkovi před začátkem bojů o bronz. Zbývá než věřit, že orli v sobě naleznou sílu a na závěr se budou radovat.

Utkání o 3. místo začne ve čtvrtek 18. dubna od 18 hodin v Kladně. Následně se další klání koná v Ostravě 22. dubna, také od 18 hodin. Protože série se hraje pouze na dva vítězné zápasy, uskutečnil by se rozhodující souboj v pátek 26. dubna od 18 hodin znovu v Kladenské sportovní hale.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/192545/najdou-v-sobe-orli-silu-a-poperou-se-o-bronz/