Orli padli, budou hrát o bronz

Potřetí v řadě bojovat o titul nebudou. Ve čtvrtém semifinále prohráli volejbalisté Kladna s Libercem 1:3 a stejným poměrem prohráli celou sérii.

Orly teď čekají minimálně dva utkání o třetí místo, v nichž vyzvou Ostravu. První utkání se bude hrát v Kladně ve čtvrtek 18. dubna. Případný třetí bude opět hostit kladenská hala, a to další  pátek.

Kladenští nenavázali na předchozí dvě sezony, v nichž Duklu v semifinále dvakrát vyřadili. Poslední zápas výborně rozjeli. Vyhráli první set, v dalších však tahali za kratší konec a Severočeši posléze slavili zasloužený postup.

V úterý je dovedli k výhře mladí hráči, v pátek naopak zkušení borci v čele s Janem Štokrem, jenž zaznamenal 18 bodů. „Jsem rád, že jsme v hale, kde se nám dlouhodobě nedaří, konečně vyhráli. Mně osobně se tady hraje strašně špatně. Nakonec to ale byl můj nejlepší zápas v celé sérii,“ řekl liberecký univerzál.

Dukla výtečně bránila na síti i v poli a výrazně lépe útočila. Výjimkou byl první set, do kterého nastoupili mladí borci, kteří prohrávali až o devět bodů. „Kladno do toho muselo řezat na servisu, to byla jejich šance,“ podotkl Štokr.

Stejně jako on dal 18 bodů kladenský blokař Vladimír Sobotka. „V sérii nás zdobilo, že jsme dobře bránili na síti, v tom nás ale Liberec dnes přehrál. Měli nás perfektně načtený,“ mínil borec, který vykouzlil pět přímých bodů, a podotkl, že se trápili v útoku, kde byl poměr úspěšnosti propastný – 40:52 procentům.

Jak bylo zmíněno, čeká Kladno minisérie o třetí místo. Sobotka ví, že je těžké se vyrovnat se zklamáním. „Je však enormní rozdíl mít a nemít medaili,“ poznamenal.

Kladno – Liberec 1:3.
Sety: 19, -20, -23, -21. Čas: 119 minut. Diváci: 800. Esa: 2:1. Bloky: 13:5.
Kladno: Zajíček (4), Vemič (13), Habr (6), Hýský (12), Sobotka (18), Baranov (10), libero Moník. Střídali: Piskáček (1), Marel (1), Blažek, Vostárek.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-padli-budou-hrat-o-bronz-20190412.html