Kladenští volejbalisté nezvládli koncovky a v Liberci prohráli

Další klání mezi volejbalisty Dukly Liberec a Kladno volejbal cz bylo sice ve všech setech hodně vyrovnané, ale koncovky vyzněly pokaždé pro domácí hráče, kteří tak zvítězili jednoznačně 3:0.

Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 3:0 (22, 25, 23)

Třetí zápas začala lépe Dukla. Od prvních míčů si vybojovala náskok tří, čtyř bodů. Kladeňáci zlepšeným servisem i bloky sice snížili na 16:14 a v závěru na 20:18, ale koncovka patřila definitivně domácím, kteří nepřipustili drama.

Druhá sada dlouho vypadala, že hosté poměr setů srovnají. V polovině sady vedli nadějným rozdílem 6:12. Liberec však postupně začal náskok snižovat. Přesto se zdálo, že Středočeši si vedení udrží. Bohužel některými chybami na síti  dopustili, aby domácí srovnali na 19:19. Když vzápětí servisy Vemiče hosté znovu vedli o dva body, vše pro ně vypadalo nadějně. Za stavu 22:24 však svěřenci kouče Fortuníka nedokázali využít ani jeden ze dvou setbolů, začal boj o každý míč. Severočeši se dostali třemi body v řadě do vedení 25:24, setbol ještě kladenský celek odvrátil, ale druhý již ne a tak místo vyrovnání na 1 : 1 přišlo vedení Štokra a spol. v poměru 2:0 na sety.

Třetí pokračování začalo aktivitou Liberce, který byl v psychické výhodě. V polovině setu vedl 13:9, Kladno však ukázalo bojovného ducha a vyrovnalo na 14:14. Bohužel vzápětí přišel výpadek hostů a domácí toho využili k náskoku čtyř míčů. Baranov a spol. se nechtěli vzdát, snížili na rozdíl jednoho bodu na 19:18 a po „odskočení“ Dukly na 22:18 ještě alespoň na 23:22. Ale v závěru byl Vemič zablokován a domácí využili hned první mečbol.

„Bohužel utkání rozhodla naše nedůslednost. Potřebujeme být v určitém transu, jako se nám to potvrdilo ve čtvrtfinále proti Brnu, ale dnes tomu tak nebylo. Přitom jsme měli několik příležitostí, jak zvrátit průběh střetnutí. Ale nedokázali jsme šance využít a proto jsme prohráli. Teď se musíme koncentrovat na páteční zápas u nás,“ říkal zklamaně trenér Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Marel. Rozhodčí: Renčín – Krtička. Diváci: 900. Zápas trval: 82 minut.

Stav série: 2:1

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/191869/kladensti-volejbaliste-nezvladli-koncovky-a-v-liberci-prohrali/