Kladenští Orli zvládli rozhodující bitvu s Brnem!

Hráči Kladna volejbal cz dokázali v rozhodujícím pátém utkání čtvrtfinále play-off Uniqa extraligy doslova udolat celek Volejbal Brno v poměru 3:1 a postupují do semifinále. V něm se utkají s Duklou Liberec. Série začíná již ve středu 3. dubna na palubovce severočeského týmu.

Kladno volejbal cz – Volejbal Brno 3:1 (23, 19, -23, 21)

Kdo bude mít pevnější nervy? To byla otázka pro obě mužstva. Zápas začal oboustranně nervózně, což potvrdila spousta zkažených podání. Skóre bylo stále vyrovnané až do stavu 20:20. Domácím se podařilo následně získat těsný náskok dvou bodů, který si udrželi až do konce.

Po změně stran sice Kladno šlo do vedení o tři až čtyři míče, ale Brno ukázalo svoje kvality a dokázalo srovnat na 16:16. Naštěstí pro Středočechy se jim podařilo znovu „utrhnout“ až na rozdíl 23:18. Moravané již nestačili adekvátně zareagovat a prohrávali 0:2 na sety.

I začátek třetí sady patřil svěřencům kouče Fortuníka, ale soupeř se nemínil lehce vzdát. Ve druhé třetině sady šli hosté do vedení o tři body 14:17, nabrali patřičné sebevědomí a když zvýšili na 17:21, zdálo se být rozhodnuto. Domácí ještě zabojovali snížili až na 20:21, ale hosté drama v koncovce nepřipustili.

Do další sady vtrhli Kladeňáci se vší vervou. Dařilo se jim na podání, na síti i na příjmu a Brňané nevěděli, kam dříve skočit. Domácí brzy vedli 10:3 a pak dokonce 13:5. Hosté však utkání ještě zdramatizovali. Postupně náskok snižovali až na rozdíl tří bodů 21:18 a měli ideální šanci na další bod. Smeč Okošanoviče však skončila vedle postranní čáry a Vemič a spol. již další drama nedovolili. Odměnou jim byl bouřlivý potlesk fanoušků a pochopitelně postup do semifinále play-off.


„Bylo to nervózní střetnutí, oběma šlo o všechno. Všechny čtyři sety byly vyrovnané. Po zvládnuté koncovce v úvodní sadě jsme šli do vedení 2:0 a vedli jsme i ve třetím pokračování. Brno se však nepoložilo, ukázalo svojí sílu a zcela zaslouženě získali třetí set. Ve čtvrtém jsme vedli již 13:5, ale hosté nerezignovali, postupně ztrátu stahovali, ale nakonec vedení i celý zápas zvládli, Byla to však hodně těžká série, i když si myslím, že jsme postoupili zaslouženě,“ konstatuje kouč Milan Fortuník.


Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Marel. Rozhodčí: Fink – Kvarda. Diváci: 725. Zápas trval: 106 minut.

Konečný stav série: 3:2

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/191360/foto-kladensti-orli-zvladli-rozhodujici-bitvu-s-brnem/