Kladenští orli musí v Brně vyhrát

Buď, anebo. Buď kladenští volejbalisté dnes (18.00) v Brně vyhrají a čtvrtfinálovou sérii play off prodlouží do nedělního domácího zápasu, nebo si od zítřka můžou balit kufry na dovolenou.

Brněnský tým, outsider tohoto duelu, připomíná Kladno před třemi roky. Tehdy hrálo čtvrtfinále v roli slabšího s Karlovarskem a chybělo několik míčů, aby se v podobě jeho postupu do semifinále odehrálo obrovské překvapení. Kladenští přidali k bojovnosti něco navíc a soupeře tím dokonale zaskočili. Brněnští hráči na půdě Kladna prohráli první zápas a s pocitem, že nemají co ztratit, začali předvádět uvolněný volejbal s radostí ze hry samotné. Přitom Moravané přišli před sérií o nahrávače Boulu a smečaře Hrazdíru, kteří posílili prvoligové brněnské béčko na cestě do baráže o extraligu. Boulu však famózně nahradil Luan Duc Truong, jenž se svými 176 centimetry výšky několikrát přetlačil vysoké bloky soupeře. K němu se výborným výkonem v Kladně přidal univerzál Stefan Okošanovič a orli si rázem nevěděli s protivníkem rady… Brno vede v sérii na utkání 2:1 a jediná výhra ho dělí od postupu do semifinále.

Kladenský tým odcestoval do moravské metropole se všemi oporami základního týmu. „Mladé jsem nechal doma, ať se věnují svým studijním povinnostem. Nám je jasné, že musíme. Dokážeme zahrát lepší volejbal než soupeř, jenom ho prostě musíme začít předvádět,“ konstatoval kladenský trenér Milan Fortuník.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/10023-kladensti-orli-musi-v-brne-vyhrat