Servisy Miloše Vemiče dovedly kladenské Orly k třísetové výhře

Úvodní zápas čtvrtfinále play-off hráčům Kladno volejbal cz vyšel. Svého soupeře, celek Volejbal Brno porazili 3:0, i když vítězství nebylo určitě bez chyb.

Kladno volejbal cz – Volejbal Brno 3:0 (23, 19, 22)

Domácí Orli jako favorit série nezačali první klání nijak oslnivě. Brňané se ukázali jako kvalitní bojovný tým, jenž se nechtěl jen tak lehce vzdát. Prakticky celou úvodní sadu drželi s Kladnem, kterému se vůbec nedařilo podání, vyrovnanou partii. Těsně před koncovkou se hosté dostali do dvoubodového náskoku. Naštěstí pro domácí přišla spása v podobě servírujícího Vemiče, jenž čtyřmi body v řadě rozhodl o zisku první sady.

Po změně stran se ovšem Kladeňáci na podání výrazně zlepšili. Moravané i nadále pokračovali v obětavé hře, ale v polovině dějství si domácí vypracovali nadějný čtyřbodový náskok, který prakticky udrželi až do samotné koncovky. Brno se na vážnější odpor nezmohlo.

Zdálo se, že třetí dějství bude pro domácí tým nejlehčím soustem. Zvláště tehdy, když svěřenci Milana Fortníka vedli po druhém oddechovém času již rozdílem čtyř bodů. Bohužel si pak Kladno vybralo slabší chvilku a hosté snížili na rozdíl jednoho míče. Středočeši však následně znovu „utekli“ soupeři na 21:18, ale Brno dokázalo nepříznivý stav vyrovnat. Vše nakonec stejně jako v prvním setu rozhodl Miloš Vemič. Na jeho podání nedokázali Brňané najít protizbraň.

„Jsem spokojen s vítězstvím, nikoliv s některými herními výpadky. Vstoupili jsme do utkání zbytečně hodně nervózně, vůbec se nám nedařilo na podání. Druhá sada byla z naší strany asi nejlepší, ve třetím setu jsme se zase dopustili několika chyb,“ říkal kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek. Rozhodčí: Kovář – Grabovský. Diváci: 450. Zápas trval: 78 minut.

Stav série: 1:0

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/190703/foto-servisy-milose-vemice-dovedly-kladenske-orly-k-trisetove-vyhre/