Orli zahájili play off vítězně

Správnou nohou vstoupili do čtvrtfinále play off volejbalisté Kladna.

Orli na své palubovce porazili Brno 3:0. „První krok je vždycky nejdůležitější. Jsem rád, že jsme vyhráli bez většího trápení,“ uvedl libero Kladno Milan Moník s tím, že úvodní dějství bylo z jejich strany dost nervózní, protože dost kazili na servisu. „Nakonec jsme první a třetí set servisem rozhodli,“ mínil.

V prvním setu se dlouho nemohli soupeři trefit do podání. Až se za základní  čáru za stavu 22:21 postavil Vemič a také s pomocí esa vydatně pomohl svému týmu k zisku prvního setu, v němž Brňané vedli 21:19.

„Bohužel. Kdybychom dodrželi jasné věci, tak jsme první set vyhráli. To samé se opakovalo ve třetím. Odehráli jsme ale dobrý sport a byli Kladnu vyrovnaným soupeřem,“ řekl trenér hostů Ondřej Marek.

V druhé sadě získali Orli záhy náskok a bez větších komplikací ji dotáhli do vítězného konce.

I v závěrečné tahali domácí za delší konec, byť soupeř dokázal vymazat pětibodové manko (20:20). V pravou chvíli zahrál přímý bod Zajíček, ke kterému se záhy přidal Vemič, jenž utkání zakončil dvěma esy.

Svého krajana Okošanoviče na druhé straně hřiště porazil na přímé body 4:2.

Kouč Brna Marek mínil, že nejlepším hráčem utkání byl kladenský univerzál Baranov. „Je na něm vidět, jak se zlepšuje,“ podotkl.

Kladno – Brno 3:0.
Sety: 23, 19, 22. Čas: 78 minut.  Diváci: 300.
Kladno: Baranov (15), Zajíček (10), Vemič (7), Habr (5), Hýský (11), Sobotka (4), libero Moník. Střídal: Blažek.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-zahajili-play-off-vitezne-20190319.html