Petr Klár: Profesorský volejbal nám k vítězství nikdy stačit nebude

Říká se, že play-off je úplně jiná soutěž, může se stát cokoliv. A není to klišé, protože právě postup tabulkově desátého Ústí z předkola do čtvrtfinále potvrdil, že papírový favorit postoupit nemusí.

Úterní podvečer bude ostrým startem osmi nejlepších celků extraligy, hraje se na tři vítězná utkání. Brány semifinále se pak otevřou jen čtveřici nejlepších. Přípravu na tuto závěrečnou část volejbalové sezóny si kladenští vicemistři zpestřili utkáním s Karlovarskem. Mistři zvítězili 3:1, více se však k tomuto utkání vyjádřil kladenský trenér Petr Klár.

Jaká je spokojenost s výsledkem přípravného utkání s Karlovarskem?
Byl jsem spokojen asi pouze s tím, že se nikdo nezranil. Nebylo to přípravné utkání, ale kamarádské. Neviděl jsem tam žádnou přehnanou touhu zvítězit, ale pouze si jedno březnové sobotní dopoledne zapinkat. Naštěstí již včera, den poté, jsem viděl správně nažhavenou mašinu na play-off. Svoji kvalitou patřil trénink k těm nejlepším v sezóně.

Co zápas napověděl?
Jednoznačně to, že nám k vítězství nikdy nebude stačit profesorský volejbal. Kluci tady na Kladně snad už vědí, pod čím si my trenéři představujeme emoční volejbal a jít se vyždímat v zápase i po psychologické stránce. Tak to vždy bylo a já doufám, že v play-off i bude. Hrajeme především pro diváky.

Jak se připravujete na první čtvrtfinále? Bude Brno bez účasti Bouly a Hrazdiry hratelnějším soupeřem?
Připravujeme se na silné stránky soupeře a tím je hlavně jejich univerzál Okosanovič, který nás v prvním letošním utkání rozstřílel téměř sám. Víme velmi dobře o zranitelnosti soupeře. Chceme hrát svoji hru, plnit taktické záměry a neohlížet se na hráče, kteří proti nám nastoupí. Brno je papírově bez účasti dvou opor oslabené, ale play-off je úplně jiná soutěž a Ústí dokázalo, že favorit postoupit nemusí. Budeme maximálně soustředění a žádné podcenění nehrozí. Soupeř dokazuje pod vedením Ondry Marka svoji kvalitu a určitě nás nečeká lehký soupeř. Mladí hráči soupeře budou hrát bez zábran a na nás bude záležet, jestli je ve snažení uzemníme.

Na co se mohou diváci těšit?
Diváci se v play-off můžou těšit především na vynikající volejbal. Letošní ročník je podle mého nejkvalitnější možná i v celé historii české extraligy. Tolik reprezentantů v české lize nikdy nebylo. Jména jako Baranov, Štokr, De Amo, Rejlek a další jsou dostatečným tahákem. Navíc k nám do hlediště často chodí sportovní legendy, jako je Bára Špotáková, Pavel Patera, Milan Nový, Josef Dostál a další. Zvu všechny fanoušky na skvělou volejbalovou show a mohu slíbit, že i my k ní něco přidáme!

Čtvrtfinále volejbalové extraligy 2018/19 – 1. utkání 19. března :
České Budějovice – Ústí nad Labem
Liberec – Odolena Voda
Kladno – Brno
Ostrava – Karlovarsko

Čtvrtfinále se hraje na tři vítězná utkání!
První kolo play-off začně 19. března a pokračuje 22., 25., 28. a 31.3.
Semifinále se bude hrát v dubnu také na tři vítězná utkání.
Hrací dny 3., 6., 9.,12., 15. dubna.
Finále – na tři vítězná utkání (19.,23.,27. dubna, případně 1. a 5. května)

Zdroj: https://volleycountry.com/cz/rozhovory/petr-klar-profesorsky-volejbal-nam-k-vitezstvi-nikdy-stacit-nebude?fbclid=IwAR3o58nLRypxktSQjWwTsMggOjah1kNz5zqf11CEmD675tRxd5DbU3mrfZs