Kladenští Orli za hodinu „rozsápali“ domácí Ústí

Hráči Kladno volejbal cz excelovali před televizními obrazovkami, když v dohrávce jednoznačně přehráli domácí celek SKV Ústí nad Labem po velmi dobrém výkonu 9:3.

SKV Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz  0:3 (-20, -18, -22)

Hostující tým chtěl hlavně eliminovat ústeckého univerzála Kramára. Do poloviny úvodního dějství byl stav vyrovnaný 12:12, ale Kladeňáci měli velmi dobrou oporu v servisu, zatímco se Severočechům podání vůbec nedařilo. Za tohoto stavu přišel právě na podání Vemič a právě on třemi úspěšnými míči v řadě svoje spoluhráče uklidnil. Favorit potom navýšil vedení na čtyři body, což bylo pro závěr rozhodující.

Po první změně stran sice domácí se dostali do vedení 4:1, ale to bylo z jejich strany téměř vše. Kladeňáci nejdříve srovnali na 5:5, dalšími úspěšnými podáními i dobrými bloky se dostali do vedení ve druhém timu 10:16. Domácím se absolutně přestalo dařit, a tak bylo o zisku sady pro hosty brzy jasno.

Nejdramatičtěji se vyvíjelo závěrečné pokračování, v němž se oba týmy střídaly ve vedení maximálně o dva body. „Pomohla“ k tomu i slabší chvíle Fortuníkových svěřenců, která naštěstí netrvala dlouho. Přesto bylo skóre vyrovnané až do stavu 22:22. Potom však ústečtí hráči nezvládli nabídnutý míč a byli potrestáni výborným Vemičem, který skvělým podáním nedal již soupeři šanci.

„Jsem pochopitelně rád, že oproti finále Českého poháru se nám dnes dařil velmi dobře servis. Na druhé straně nechci říct, že jsme vyhráli jen díky podáním. V naší hře byly i další pozitivní věci. Při vší úctě k Ústí, nemá kvalitu Karlovarska nebo Českých Budějovic, uvidíme, jak se nám bude dařit se silnějšími soupeři. Ovšem vzhledem k play-off , je pozitivní, jak jsme si vedli,“ usmíval se kouč Milan Fortuník v rozhovoru pro Českou televizi.

Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Piskáček, Wallisch. Rozhodčí:  Dmejchal – Kvarda. Diváci: 900. Zápas trval: 70 minut.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/189418/kladensti-orli-za-hodinu-rozsapali-domaci-usti/