V pohárovém finále zvlhla Orlům křídla

Volejbalisté Kladna si druhou nejcennější trofej nepotěžkali. V Kutné Hoře ve finále Českého poháru podlehli Českým Budějovicím po zásluze 0:3 (-20, -22, -16), přičemž s Jihočechy prohráli všechna tři utkání probíhající sezony. Orli opět, stejně jako před necelým rokem, kdy prohráli finále extraligy, sledovali, jak se z poháru těší soupeř.

Kouč poražených Milan Fortuník uznal, že Jihočeši, kteří pohár vyhráli po dlouhých osmi letech, byli v utkání lepší. „Možná první dva sety jsem drželi krok. Tam jsme se zarazili vždycky v jednom postavení. Třetí byl v moci Jihostroje, který byl přesnější,“ řekl kouč Kladna.

Jeho protějšek René Dvořák uvedl, že měli dobrý servis. „Plnili jsme také taktické pokyny. V obraně jsme byli naprosto koncentrovaní a dělali co jsme si narýsovali,“ konstatoval.

Hráčem utkání byl univerzál vítězů Filip Křesťan, jenž pohár vyhrál před dvěma roky v kladenském dresu. „Trošku sleduji, že radost není tak intenzivní jako před dvěma roky. Každá trofej se ale počítá a nikdo nemá jen tak doma dva tituly z Českého poháru,“ řekl s tím, že je potřeba formu přenést do play off.

První set se začal lámat v době kdy Kladnu odešel servis. Čtyřikrát v řadě ho poslalo do sítě, zatímco soupeř při podání Macha získal rozhodující náskok. Kapitán Orlů Tomáš Hýský viděl problém jinde. „Byli jsme málo odvážní na útoku,“ řekl.

V druhém setu vedlo Kladno 18:16, pak ale ztratilo koncentraci a trpěliví Jihočeši nabídnutou šancí nepohrdli.

Ani třetí set nezahájili Orli dobře. Po dalších chybách na servisu rychle prohrávali 3:6, zlomila je však až pětibodová série soupeře za stavu 12:12. Ve zbytku setu i utkání Budějovice na palubovce jasně dominovaly. Z osmi mečbolů využili hned první.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/v-poharovem-finale-zvlhla-orlum-kridla-20190218.html