Orli vyzvou ve finále Jihočechy

Volejbalisté Kladna si zahrají v pondělí večer finále Českého poháru. Karlovarsko porazili v semifinále 3:1 (22, -20, 18, 21) a o cennou trofej se utkají v Kutné Hoře před kamerami ČT sport s Českými Budějovicemi (19.05). Jihočeši porazili Liberec 3:2.

„Jsme moc spokojeni. Strašně jsme to chtěli. Ale nevím zda to strašně neznamenalo, že jsme místy hráli v křeči,“ řekl kouč kladenského celku Milan Fortuník, který přes výhru nebyl s výkonem svého celku úplně spokojený. „Kazili jsme servis, proto jsem rád, že jsme silné Karlovarsko porazili. Umíme ale hrát lépe,“ dodal.

Jeho protějšek Jiří Novák mínil, že podobně hrají už dva měsíce od doby, kdy hrají Ligu mistrů. „Musíme počkat, až se nám ustálí program. Také nám schází mentální stabilita,“ uvedl.

V prvním setu se Kladno muselo vypořádat se čtyřbodovým mankem (8:12), aby při servisu Zajíčka samo získalo dvoubodový náskok. V koncovce pak využilo druhý z tří setbolů.

Druhou sadu rozhodl servis. Kladnu se oproti soupeři nedařil, tudíž díky Rejlkovi i jeho dvěma přímým bodům šli Západočeši do vedení 16:11. Set pak bez potíží dovedli do vítězného konce.

Až v třetím dějství začalo Orly poslouchat podání. Eso Baranova znamenalo vedení 16:12 a sadu později doservíroval Vemič.

V úvodu následující bombardoval polovinu soupeře od základní části Habr (5:1), a byť Karlovarsko vyrovnalo na 11:11, následoval svého spoluhráče na servisu Vemič (16:11). Utkání pak ukončil na první pokus Baranov.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-vyzvou-ve-finale-jihocechy-20190217.html