Orel Piskáček: V hlavě jsem měl jenom Kladno

Před koncem přestupního období získali Kladenští orli na poslední chvíli zajímavou posilu na post náhradního nahrávače. Ondřej Piskáček (20) patří Liberci, do Kladna přišel z hostování v Benátkách nad Jizerou a v juniorském výběru mistrů Evropy navléká kapitánskou pásku. Zítra se spolu s kladenskými spoluhráči představí publiku v Kutné Hoře, kde začíná volejbalové Final Four Českého poháru.

Jak se zrodil váš přesun do Kladna?
Po ukončení angažmá v Benátkách jsem šel zpátky do Liberce. A protože Dukla má stabilní dvojici nahrávačů, hledali jsme s mým agentem vhodný klub, kde bych mohl sezonu dohrát a udržel se v něm do mistrovství světa jednadvacítek, které se koná letos v létě. Příprava s nároďákem začíná v květnu. Kladno mi podalo pomocnou ruku a jsem za to rád. Jít do tak špičkového klubu je pro mě dobré.

Byly ve hře jiné kluby?
Přiznávám, že jsem měl od počátku v hlavě hlavně Kladno. Přál jsem si, aby to vyšlo, protože kromě jiného jsem se těšil i na trenéra Petra Klára. Znám ho z nároďáku a vím, že jeho trenérské metody mne posouvají výkonnostně výš.

Minulou sobotu jste prožil premiéru před domácím kladenským publikem. Orli hostili váš domovský Liberec. Byl to pro vás hodně zvláštní zápas?
Po pěti letech v Liberci to byl pro mě divný pocit. Ale v samotném zápase jsem si samozřejmě přál, abychom Duklu porazili za tři body, byly z toho nakonec jen dva, ale i tak jsem rád, že jsme je porazili před Českým pohárem. Tu chvilku na hřišti jsem si užíval.

V dresu orlů máte za sebou druhý vítězný duel v řadě. V jakém týmu jste se ocitnul?
Kladno je velmi emoční. Je to jeden z mála týmů v extralize, který dává svým emocím volný průběh. Mně to vyhovuje, mně se tohle líbí. Už jsem to poznal právě v národním týmu s Petrem Klárem, který nás učil dávat emoce najevo, projevovat své pocity nahlas a tímhle správným způsobem uvolnit ze sebe tlak utkání. V Kladně jsem se v tomto směru ocitnul v rozjetém vlaku a  jsem nadšený. Co se týče herní síly Kladna, tak je taky hodně velká. To jste mohli vidět právě v zápase s Libercem, kdy jsme porazili nejlépe blokující mužstvo extraligy. A příchod účka Baranova sílu Kladna ještě zvedl.

Jste kapitánem zlaté juniorské reprezentace, ovšem v mužském extraligovém volejbale jste se zatím na post jedničky mezi nahrávači neprosadil. Čekal jste tak těžký přechod z mládeže do dospělého volejbalu?
Čekal jsem to. Chvíli ještě potrvá, než se prosadím a než si například zvyknu, že si nemůžu hned dovolit to, co ke svým vrstevníkům (směje se).

Kde se vidíte příští sezonu?
To vám neřeknu, to sám nevím. Co nejdřív bych rád zkusil zahraničí. Chtěl bych se osamostatnit, poznat i jiný volejbal, i kdybych tam neměl hrát roli jedničky.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/9795-orel-piskacek-v-hlave-jsem-mel-jenom-kladno