Chceme postoupit do finále, když neuspějeme, svět se nezboří, říká Milan Fortuník

Ve Sportovní hale v Kutné Hoře koncem tohoto a začátkem příštího týdne vyvrcholí boje ve druhé nejprestižnější soutěži volejbalistů v Českém poháru.  V prestižním klání se střetne kvarteto nejlepších mužstev. Vedle Dukly Liberec, Jihostroje České Budějovice, VK Karlovarska pochopitelně nemohou chybět ani hráči Kladna volejbal cz.

„Samozřejmě jedeme s cílem uspět a nejbližším je postup do finále,“ netají se ambicemi kouč Milan Fortuník. „Na druhé straně pokud neuspějeme, svět se nezboří.“ Soupeř z Karlovarska má v nohou středeční zápas Ligy mistrů, když doma nestačil na silný polský celek z Kožle a všechny předchozí souboje rovněž prohrál 0:3. Kladenský trenér si však nemyslí, že je to pro jeho svěřence psychická nebo fyzická výhoda. „Karlovarsko má nesmírně obtížnou skupinu a hraje se samými skvělými soupeři. Naopak hráči sbírají nesmírně cenné zkušenosti z těžkých mezinárodních utkání. To může být na druhé straně jejich výhoda. Trenér Jiří Novák má k dispozici na každý post dva vyrovnané hráče, takže tým bude určitě velmi dobře připraven.“

Podle M. Fortuníka není žádní ze čtyř celků favoritem klání. Všichni se vzájemně dobře znají, hráli mezi sebou většinou velmi vyrovnané zápasy a rozhodovat mohou tak i maličkosti. Přesto jedna věc ho přece jen trápí. Vzhledem k úzkému kádru se projevuje únava, v kabině byla i viróza a někteří jeho svěřenci mají menší zranění v dolní části těla. Přesto budou tvrdě bojovat o trofej, kterou získali již před dvěma lety.

Finálový turnaj Českého poháru

Semifinále: 

Neděle 17. února 16:00            Dukla Liberec – České Budějovice

Neděle 17. února 19:00            Kladno volejbal cz – VK Karlovarsko

Finále:       

Pondělí 18. února 19:15           Vítěz SF 1 – Vítěz SF 2 – živě na ČT sport

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/188979/chceme-postoupit-do-finale-kdyz-neuspejeme-svet-se-nezbori-rika-milan-fortunik/