Mladí Orli budou hájit druhou příčku

Kladenský volejbal není jen extraliga dospělých, o místo na slunci se rvou také naděje Orlů, které potvrzují, že sport pod vysokou sítí má na Kladně vzestupnou tendenci také v mládežnických kategoriích.

Důkazem je účinkování týmu starších žáků v dlouhodobém Českém poháru, jenž je nejdůležitějším kláním sezony.

V sobotu a neděli mají fanoušci volejbalu jedinečnou příležitost vidět zápasy mladých volejbalistů. Hostit je bude kladenská městská sportovní hala u Sletiště, kam dorazí na druhý z tří finálových pohárových turnajů osm celků.

„Diváci se mohou přesvědčit, na jak vysoké úrovni hrají volejbal starší žáci,“ uvedl jeden z trenérů kladenského celku Jiří Marek s tím, že mladí Orli jsou v průběžném pořadí na skvělém druhém místě a tudíž budou patřit mezi favority.

„Naším cílem je potvrdit postavení v tabulce a vytvořit si tak co nejlepší pozici pro závěrečné březnové finále,“ doplnil Marek.
Do Kladna se sjedou tyto celky: Blue Volley Ostrava, VK České Budějovice, Lokomotiva Fosta Břeclav, SK Prosek Praha, TJ Nový Jičín, VK Pegas Znojmo, Volejbal Sokolov a Kladno volejbal cz. Začátky zápasů budou po oba dny vždy v 09.00 hodin.

Do finálových turnajů postoupily vždy čtyři nejlepší celky z dvou základních skupin Západ a Východ.

Domácí tým budou reprezentovat: Tadeáš Drozd, Adam Kubelka, Pavel Gottesman, Pavel Stružka, Daniel Demeter, Filip Brůha, Lukáš Lorenc, Vojta Hajník, Matyáš Herman a Ondřej Štorkán.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/mladi-orli-budou-hajit-druhou-pricku-20190214.html