Kladenští volejbalisté v Neratovicích porazili Příbram a v poháru si zahrají Final Four

Kladenští volejbalisté ve čtvrtek v rámci odvetného utkání čtvrtfinále Českého poháru vyzvali Příbram − netradičně na palubovce neratovické sportovní haly. V dramatickém závěru dokázali Orli otočit nepříznivý stav a zvítězili 3:2.

Čtvrtfinálová odveta v Neratovicích zároveň posloužila k propagaci volejbalu ve Středočeském kraji a byla součástí oslav 70 let existence tamního klubu TJ Neratovice. Kladenští šli do utkání v lepší výchozí pozici, první zápas v Příbrami totiž vyhráli 3:1 a k postupu do Final Four tak měli o dost blíž.

Úvod duelu se ale svěřencům trenéra Fortuníka vůbec nepovedl. Příbramští zejména dobrou obranou dostali Kladeňáky pod tlak a donutili je chybovat. Po prvních dvou setech vedli už 2:0. Třetí set nastartoval velký obrat. Na palubovku vyběhlo mužstvo jako vyměněné a začalo soupeři pořádně zatápět.

I ve čtvrtém setu se Orlům podařilo zůstat v tempu a se soupeřem srovnali krok na 2:2. Rozhodující pátá hra pod vysokou sítí patřila opět hráčům Kladna. I tento set byl v jejich režii a konečný stav uzavřeli v poměru 3:2. Final four si tedy kladenští volejbalisté zahrají polovině února v Kutné Hoře, kde vyzvou úřadujícího mistra Karlovarsko.

„Úkol jsme splnili. Na rovinu ale říkám, že je mi Příbrami trošku líto, protože v prvních dvou setech hrála skvělý volejbal. Kocouři poté odešli, což se jim stalo v letošních vzájemných duelech již potřetí,“ řekl po utkání druhý kouč Kladna Petr Klár.

Zdroj: Kladenské listy