Moník: Budějovice nemají slabinu, ale my se ji pokusíme najít

ROZHOVOR – Extraliga volejbalistů v sobotu nakousne druhou polovinu základní části. Dvanácté kolo nabízí atraktivní duel v Českých Budějovicích, kam zavítá ambiciózní soupeř z Kladna, jenž Jihostroji v tabulce neustále dýchá na záda. Foto: Roman Mareš

Lídr extraligové tabulky bude hájit svoji domácí neporazitelnost a v souboji s výborně rozjetým Kladnem, jehož dirigentem je od září bývalý nahrávač Budějovic Filip Habr, slibuje napínavou podívanou.

A co bude v tomto duelu rozhodující? O tom už se rozpovídal reprezentant Milan Moník, který na postu libera drží kvalitu přihrávky nejen kladenského týmu, ale i v národním výběru.

Jaká byla příprava Kladna na sobotního soupeře z Českých Budějovic?
Na České Budějovice se připravujeme stejně jako na každý zápas, za ty roky už se známe. Ale je vidět, že poslední zápasy hrají Budějovice stabilní a kvalitní hru. Pořád je to tým s velkou historií. Letos koupili šikovného Španěla na nahrávce. Hrají rychlou hru. My se ale budeme muset soustředit na tu naši hru a zkusit potvrdit výkony z posledních zápasů – tlačit na servisu, udržet si kvalitní příjem a hrát jako tým. Tak jako doposud.

Na koho jste se v přípravě zaměřili nejvíce?
Musíme se připravit na každého hráče. Mají dva výborné univerzály! Ať je to Filip Křesťan nebo Marek Šotola. Zkrátka nemají nikde slabinu, ale my se ji pokusíme najít.

Čím můžete Jihostroj překvapit, co je vaší silnou stránkou?
Asi nejsilnější naše stránka z posledních zápasů je bojovnost! A také servis! Když jde servis, můžeme hrát s kýmkoliv. Závěrem si myslím, že se navzájem moc překvapit nemůžeme, jelikož se za ty roky už dobře známe.

12. kolo – UNIQA Extraliga volejbalistů

15. 12. 2018   18:00      Karlovarsko – Praha
15. 12. 2018   17:00      Ostrava – Brno
15. 12. 2018   17:00      Zlín – Liberec
15. 12. 2018   18:30      Benátky n. J. – Ústí n. L.
15. 12. 2018   18:00      Odolena Voda – Příbram
15. 12. 2018   18:00      Č. Budějovice – Kladno

 

Autor: Blanka Popelková / Volleycountry