Kladenští volejbalisté nedali překvapení soutěže, týmu Ústí, žádnou šanci

Hráči Kladno volejbal cz znovu ukázali, že tým je správně nastartován, což nezměnilo ani odchod Konečného. Jen něco přes hodinu hry trval jejich souboj s SKV Ústí nad Labem, který zdolali jasně 3:0.

Kladno volejbal cz – SKVl Ústí nad Labem 3:0 (23, 13, 17)

Klasicky v listopadu kladenští volejbalisté slaví November Game. Také tentokráte přivítali v růžových dresech soupeře, jímž bylo Ústí nad Labem. Severočeši letos hrají velice dobře, vždyť v tabulce měli jen o bod méně. V průběhu úvodního dějství hosté neustále vedli o dva až tři míče až do stavu 18:20. Koncovka však patřila domácím. Nejdříve vyrovnali na 20:20 a následně dvěma úspěšnými bloky se dostali do vedení, které udrželi až do konce.

Povedená koncovka nastartovala Kladeňáky a naopak utlumila výkon SKV. Rychlé vedení 7:3 se postupně navyšovalo. Nejdříve na 12.6, potom na 20:8. Trenér Fortuník poslal na palubovku nadějné mladíky, ale ani potom hosté nedokázali nepříznivý stav výrazně změnit a podlehli rozdílem dvanácti bodů.

Euforie Kladeňáků pokračovala i ve třetí sadě. Hosté stále nemohli najít rytmus z prvního setu. Zajíček a spol. si nadále drželi pevně opratě utkání ve svých rukou. Nadějné vedení 9:6 z úvodu trvalo až do dvou třetin setu. Středočeši ze stavu 17:14 „utekli“ na 20:14, což celek Ústí nad Labem definitivně zlomilo a domácí tak překvapivě rychle jasně zvítězili.

„Ústí ukázalo v prvním setu svoji sílu, nám se naštěstí i díky paní Štěstěně podařila koncovka. Od druhé sady jsme začali plnit taktické pokyny. V této souvislosti musím vyzdvihnout práci asistenta Petra Klára, který jako vždy udělal perfektní rozbor soupeře. Přestože jsme podali velmi dobrý kolektivní výkon, musím vyzdvihnout hru Miloše Vemiče jak na servisu, tak v poli. Je to nesmírně důležitá tichá síla mužstva. Dobře si vedl i Marel, i když kvůli zaměstnání může jen velmi málo trénovat. Definitivně jsme ukončili angažmá Martineze. Uvědomujeme si, že je nutné tým posílit, ale vzhledem k současné složité situaci, která nastala výměnou stráží na kladenském magistrátu, nevíme, jak bude situace kolem sportu vypadat,“ říká kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Marel, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Koloušek, Wallisch. Rozhodčí: Němeček – Kořenek. Zápas trval: 72 minut. Diváci: 410.

Zdroj: Kladenské listy / Radek Cába