Kladno nestačilo na dobře připravené Brno

Kladenští volejbalisté se po trpkém začátku extraligy oklepali a skvělou formou se dostávají zpět na vrchní příčky tabulky. Brno před zápasem opanovalo pátou pozici a na Kladno ztrácelo pouhé dva body. Tato skutečnost už ale neplatí, jelikož se Brno po vítězství 3:1 dostává o bod před středočeský celek. Kladno volejbal cz – Volejbal Brno 1:3 (22:25, 25:22, 24:26, 22:25).

Začátek zápasu byl velice vyrovnaný, když ani jeden z týmů nenechal soupeře bodově uskočit. To se poprvé povedl Brnu, konkrétně Stefanovi Okošanovičovi, s jehož jedovatou smečí si příjem Kladna neporadil. Jako správný kapitán hecoval svůj tým a především diváky k mohutné podpoře Tomáš Hýský, když jeho celek prohrával 9:13. Domácí celek stáhl ztrátu na rozdíl jediného bodu, pak se ale vytáhli brněnští blokaři, díky jejichž práci se vrátilo Brno do čtyřbodového náskoku. Za stavu 17:22 domácí šlápli do obrátek a snížili ztrátu na pouhé dva body, ale to k zisku první sady nestačilo.

V úvodu druhé části se Moravané dostali do vedení 5:2 po nevynucených chybách svého soupeře. Vyrovnaný stav 8:8 svítil na světelné tabuli po trojbloku Kladenských, kteří se poprvé v setu chtěli dostat do vedení. To se povedlo po podání Adama Zajíčka, s nímž si příjem Brna neporadil. Domácí vedení dlouho neudrželi, když se vinou nevynucených chyb dostali do dvoubodové ztráty 15:17. Na podání se dostal Filip Habr, který po nepovedených podání z předešlé části naplno ukázal, jak nebezpečný servis má, a i díky němu otočilo Kladno na 20:17. První bod v nové sezóně si za Kladno připsal střídající Marel a připravil svému týmu setbol. Tentýž hráč jej dokázal rovněž využít a korigoval stav na 1:1.

Ve třetím setu se ze začátku přelévalo skóre z jedné strany na druhou. Kladenští si posléze udržovali jeden až dvoubodový náskok. S narůstajícím skóre rostlo i kladenské vedení. S blížícím se koncem Brno ztrátu stahovalo, ale pak předvedl neuvěřitelný příjem Filip Habr, po kterém následovala úspěšná smeč Vladimíra Sobotky a Kladnu zbýval jediný bod k zisku druhé sady. Na podání ovšem přišel Stefan Okošanovič a pěti dělovými podáními zařídil výhru Brna ve druhém setu.

V úvodu čtvrté části si vytvořilo Brno dvoubodový náskok, který si drželo po celou první polovinu setu. O vyrovnání na 14:14 se postaral jedovatým podáním Filip Habr. Domácí se poprvé dostali do vedení po smeči Davida Konečného. To ovšem bylo z jejich strany vše. Brno v koncovce nechybovalo a ze zápasu si odváží všechny tři body.

Domácí: Zajíček, Vemič, Habr, Sobotka, Konečný, Hýský, libero Moník. Střídali: Marel

Hosté: Pospíchal, Okošanovič, Handlíř, Pražák, Boula, Hrazdira, libero Weber. Střídali: Gerža, Římal, Truong, Jakubec

Počet diváků: 509

Zdroj: Vojtěch Voštinka / Vaše Kladno