Volejbalisté Kladna potvrdili výhrou nad celkem Lvi Praha narůstající formu

Očekávalo se, jestli hráči Kladno volejbal cz dokáží navázat na domácí výkon proti Ostravě. Tým Lvi Praha sice nepatří mezi špičku, ale rozhodně nemá místo ve spodku tabulky. Hosté však přes slabší chvilku ve třetím setu jasně zvítězili 3:0. 

Lvi Praha – Kladno volejbal cz 0:3 (-19, -18, -24)

Kladenští hráči chtěli potvrdit narůstající formu i na palubovce celku Lvi Praha, což je bývalá ČZU. Vstup měli hosté výborný. Vedli 0:4, domácí sice chvílemi vzdorovali, snížili na 6:8, ale potom hosté zvýšili na 9:12 a svůj náskok neustále navyšovali. Lvi postupně odpadali, a tak koncovka nebyla příliš dramatická, když Středočeši vyhráli rozdílem šesti míčů.

Podobný průběh nabídlo i druhé pokračování. V polovině sady byl ještě stav 12:14, ale potom přišel rozhodující útok Konečného a spol., a rázem se Kladno dostalo do vedení 14:21. Soupeř byl smířen s vývojem setu a výsledek jen kosmeticky upravil.

V posledním klání se Lvi přece jen „kousli“. V půlce sady vedli dokonce rozdílem čtyř bodů, 14:10. Kladeňáci však nechtěli plýtvat silami před blížícím se utkání CEV Cupu. Trpělivou hrou dokázali průběh obrátit ve svůj prospěch a získat mírné vedení. Pražané se však nevzdali, dokázali pořádně zamotat koncovku. Vyrovnali na 22:22, odvrátili dva mečboly za stavu 22:24. Ale na třetí již zbraň nenašli a prohráli 24:26.

„První dva sety jsme zvládli na jedničku. Dařilo se nám na servisu i následné obraně. Sérii úspěšných podání neměl jen Konečný, ale i Habr, Zajíček nebo Vemič. Ve třetí sadě jsme prohrávali o pět bodů, přesto jsem základní sestavě i nadále věřil, což se ukázalo, že bylo správné. Určitě nám vzrostlo sebevědomí, ale uvidíme, na kolik nám bude stačit proti Montaně. Zatím jsem zakázal bavit se o CEV Cupu. Pro nás je bulharský celek hodně neznámý, ale pokusíme se hrát opět co nejlépe,“ říká trenér Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Konečný, Hýský, Sobotka – Moník. Rozhodčí: Buchar – Fink. Zápas trval: 80 minut. Diváci: 450.

Zdroj: Kladenské listy / Radek Cába