Orel Konečný: Přetáhnout mě Kladnu? To si nikdo nedovolí!

Jestli změní dres Kladenských orlů, tak prý jen za nějaký zahraniční klub. Z české volejbalové extraligy žádný jiný než kladenský tým nemá u Davida Konečného, excelentního univerzála, šanci. Před zítřejším bojem na palubovce pražských Lvů (18.00) to sdělil Vašemu Kladnu.

Po finále v Karlových Varech v minulé sezoně jste v dresu Kladna opět hrál až poslední dvě kola té současné. Nejprve jste výrazně pomohl získat body v Benátkách nad Jizerou, abyste o dva dny později, v sobotu, rozstřílel svým servisem Ostravu. Někteří znalci vyřkli myšlenku, že si z extraligy děláte tréninkový kemp…
(směje se) To bych netvrdil. Jsem jen Kladnu vděčný, že se s orly můžu připravovat naplno, než si najdu zahraniční angažmá. A Kladnu to vracím tím, že hraju, jak nejlépe dovedu. Jestli jsem svými výkony někoho zaujal, tak asi ještě volejbal hrát umím.

Orli s vámi na účku výrazně výkonnostně stoupají. Přitom jste pět měsíců netrénoval. Není spíše extraliga v téhle fázi sezony slabší, než bývala?
I když jsem nastoupil až poslední dvě kola, extraligu sleduji a mám pocit, že je silnější než byla. Spousta týmu dobře posílila, což je vidět nejen na současné tabulce, ale i na překvapivých výsledcích. V téhle sezoně do bojů o medaile může zasáhnout mnohem více klubů než v minulých ročnících.

Jaký tým má nyní Kladno v porovnání s finálovou sestavou?
Je stejně kvalitní. Jde jen o to, aby se rozjel. Určitě výměnou na některých postech nedošlo k oslabení mužstva. Má vysokou kvalitu i sílu na to, aby opět získal medaili.

Vydržíte v Kladně do bojů o medaile?
To je otázka… Může se stát, že v půlce ledna oznámím Kladnu, že zůstávám. Ale také můžu v listopadu oznámit, že odcházím do zahraničí. Teď jednu nabídku zvažuji, ale má to čas.

Nabízely se vám i české extraligové kluby?
Přetáhnout mě Kladnu? To si nikdo nedovolí (směje se). Nikdo to ani nezkusil. Všichni dobře vědí, že srdce mám v Kladně!

Zdroj: Vaše Kladno / Jan Murárik