V Benátkách vzlétnou orli s Konečným

Kladenské volejbalisty zítra večer čeká v Benátkách nad Jizerou (18.00) přeložené utkání 14. kola z 29. prosince a v sestavě bude očekávaná posila David Konečný.

Kladno z dosud odehraných čtyř duelů sezony vyhrálo za tři body jediný právě s dnešním soupeřem. Velmi hladké vítězství 3:0 se zrodilo takřka v rekordním čase.

„S Davidem jsme domluveni, že s námi do Benátek pojede. V jaké fázi utkání a jestli vůbec nastoupí, to uvidíme až na místě. Věřím, že na vítěznou vlnu právě zítra naskočíme. Po prohře ve Zlíně minulý víkend došlo v kabině k takzvanému mytí hlav. S asistentem Petrem Klárem změníme skladbu přípravy, a když ani to nepomůže, musíme sáhnout po změnách v kádru. Jsme si vědomi, že není zrovna nejširší, ale třeba jeho zúžení zbytek týmu semkne a vyburcuje k lepším výkonům. Hodně napoví jak zápas Benátkách, tak hned následující sobotní doma s Ostravou. Chceme z nich šest bodů,“ říká trenér Milan Fortuník a dodává, že takový zápasový rytmus vítá: „Pro hráče to je dobré. Osahají si, jaké to je, protože v listopadu nás díky evropskému poháru čeká rytmus sobota, úterý, sobota, úterý.“

Zdroj: Jan Murárik / Vaše Kladno