Hodnocení zápasů juniorů od trenéra Kopeckého

Kladno volejbal cz – VK Karlovarsko
23.9. jsme v domáci hale přivítali celek Karlovarska.
Do zápasu jsme nastoupili v dosti okleštěné sestavě, někteří junioři si plnili povinosti v A-týmu, někteří doléčovali své nemoci.
V prvním setu se hrálo o každý balón, oba soupeři kvalitně přihrávali a dobře útočili. Více štěstí měl v koncovce soupeř a set urval pro sebe. Do naší hry se vkrádala nervozita a kupilo se mnoho chyb, druhý set nás soupeř přejel a po našich chyba na přihrávce a útoku jsme druhý set soupeři darovali. Třetí set se hra obrátila, začali jsme bojovat v poli, počapali několik těžkých balónů na kůlech jsme po zlepšené nahrávce útočili proti jednobloku a set si vy bojovali. Čtvrtý set jsme zaspali začátek a soupeř odskočil na rozdíl několika míčů, tento stav si udržoval a pomalu navyšoval. Hráli jsme bez zápalu, nedařilo se nám na příhrávce, útoky jsme tak chodili do plných a to rozhodlo o p rvn&iacu te;m utkání sezóny.

Kladno 1:3 Karlovarsko (-20, -18, 22, -16)

Druhý zápas jsme začali dobře. Tahali jsme se se soupeřem o každý míč, škoda  koncovky, kterou jsme nezvládli a set soupeři darovali. V druhém setu se naše hra zvedla, tak jako v prvním zápase třetího setu, kdy  jsme soupeře kvalitně ubránili v poli i na síti a nadělali problém servisem a odehráli set ve vysokém tempu. Ve třetím setu jsme odešli úplně na přihrávce, kdy soupeř zaznamenal několik es a naše hra se rozpadla jako domeček z karet. Následoval čtvrtý set, který se nesl ve stejném duchu a ikdyž byly momenty na kterých by se dalo stavět, soupeř si set nenechal vzít.
Soupeři můžeme pogratulovat a nám nezbývá, než na další zápasy odjed v plné sestavě a eliminovat zranění.

Kladno 1:3 Karlovarsko (-19, 19, -15, -24)

Sokolov – Kladno volejbal cz 

Do Sokolova jsme vyráželi v ranních hodinách, některým se povedlo i zaspat a tak sraz mohl být i později :-).

Cesta probíhala v poklidu.Do Sokolova jsme dorazili něco po 8 hodině a druhé auto o malinkou chvilku později.

V místní sokolovně jsme byli překvapeni oproti minulé sezoně, teplou tělocvičnou a tak si někteří mohli nechat termoprádlo v tašce.

Do prvního setu jsme nastoupili v nejsilnější sestavě a soupeře trápili servisem,Dobře jsme odpolařili a ikdyž jsme se nevyvarovali několika chyb set si v celku lehce vybojovali. V druhém setu jsme nastoupili jako v prvním, a během setu hráče prostřídali na jednotlivých postech. Během utkání si mohli tak někteří hráči vyzkoušet kombinace. Set jsme nakonec uhráli s pěti bodovým rozdílem a mohli se tak soustředit na další. Do třetího setu  jsme nastoupili s myšlenkou soupeři nedat šanci na zvrat. Stejně jako v prvním setu se nám dařil servis a soupeře jsme několika dělovými esy rozebrali. Soupeř nám ve třetím setu nevzdoroval a my jsme si mohli dokráčet pro první 3 body do tabulky.

Sokolov 0:3 Kladno (-11, -20, -11)

 

Druhý zápas za čačal po 3/4 hodince od konce prvního utkání.

Zápas probíhal podobně jako první, jen na vyjímku, kdy se soupeři zranil jeden hráč a jejich hra začala více chybovat než v prvním utkání. Dobře jsme zase odpodávali, hlavně v prvním setu jsme na servisu zaznamenali několik es, během hry se dostala do hry i lavička a všechny tři sety jsme vyhráli rozdílem třídy. Velice nás překvapilo soupeřovo libero, hráč který i přes výrazný rozdíl v setu své spoluhráče hecoval a dokázal vyčapat několi težkých útoků. Ze Sokolova jsme vyrazili po 12 hod a mohli si tak v klidu připsat další 3. body do tabulky první ligy juniorů.

Sokolov 0:3 Kladno (-7, -15, -15)

Jiří Kopecký, trenér Juniorů Kladno volejbal cz