Volejbalisté Kladna nezvládli další tie-break, tentokrát ve Zlíně

Hráči Kladna volejbal cz odjížděli k dalšímu utkání na půdu posledního celku tabulky, Fatry Zlín. Přestože v jeho průběhu vedli 1:0 a 2:1, nakonec podlehli nadšeně bojujícím domácím v poměru 2:3.

Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 3:2 (-17, 22, -18, 19, 17)

Proti poslednímu týmu Uniqa extraligy nastoupili hosté velice aktivně. Úvodní set ovládli s bravurou. Fatra byla vývojem hodně překvapena a nezmohla se na vážnější odpor. Kladeňáci postupně navyšovali svoje vedení až na konečný rozdíl osmi míčů.

Hosté však po změně stran odstoupili od předchozího trendu a Zlín ucítil šanci. V první třetině druhého pokračování si vytvořil tříbodový náskok, který si udržoval postupem doby až do napínavé koncovky. Kladeňáci sice dokázali snížit na 23:22, ale Fatra nakonec prvním proměněným setbolem přece jen sadu získala.

Třetí dějství přineslo velmi vyrovnaný boj, ale jenom do stavu 16:16. Následně začalo hostům vycházet podání a zlepšenou hrou na síti jak v útoku, tak v obraně nakonec vzali domácím vítr z plachet a dovedli koncovku v pohodě do úspěšného konce.

Čtvrtá sada připomínala druhý set. Zlínští volejbalisté si znovu vybojovali hned v úvodu náskok tří bodů. Ten si v průběhu stále udržovali, svěřenci kouče Fortuníka se nemohli dostat domácím na „dostřel“. V závěru Fatra „odskočila“ na 22:17, což bylo pro koncovku rozhodující.

O vítězi tak musel rozhodnout tie-break. V euforii hrající domácí celek získal na začátku slibný náskok tří míčů. Kladno však nechtělo přijít snadno i o druhý bod a ze stavu 7:4 dokázalo srovnat na 7:7. Zlíňané však znovu ožili a zase si vybudovali náskok dokonce až čtyřbodový 14:10. Zajíček a spol. zabojovali, dokázali odvrátit sedm mečbolů, ale „paní štěstěna“ se nakonec přiklonila na stranu Zlína.

„Byl to zápas hodně podobný tomu, co jsme hráli na „Odolce“.  Velmi dobrý první set a od druhého jsme začali „blbnout“. Hráči nedodržovali taktiku, dělali si na hřišti, co chtěli. Ještě jsme zvládli třetí sadu, ale potom ze zlínských hráčů čišelo sebevědomí a nakonec zaslouženě vyhráli. Tie-break rozhodují maličkosti, nedokázali jsme udělat jasné body, proto jsme prohráli. Bohužel v současné době nejsme v rozpoložení, kdy bychom měli hrát na špici,“ říká jasně kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Martinez, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Hrdý, Cedzynski. Rozhodčí: Grabovský – Kavala. Zápas trval: 116 minut. Diváci: 350.

2. liga skupina A 5. a 6. kolo: Volejbal Domažlice – Kladno volejbal cz B 3:0 (20, 26, 13) a 0:3 (-17, – 21, -20)

Zdroj: Radek Cába / Kladenské listy