Orel Koloušek: V extralize jsem zažil euforii

Extraligovou premiéru v dresu Kladenských orlů prožil v druhém kole na palubovce Odoleny Vody. Premiérové vítězství pak o tomto víkendu, když před domácím publikem zdolali kladenští volejbalisté Benátky nad Jizerou 3:0. K jasné výhře junior Matěj Koloušek (18) přispěl mimo jiného esem z podání.

Kolik stojí juniora taková sláva do týmové pokladny?
Několik stovek korun, stejně jako rozhovor s fotografií v médiích (směje se). Naštěstí mě to nezruinuje. Výhru jsme s kluky oslavili a já se o příjemný pocit samozřejmě podělil se svými rodiči, i když moje maminka má svého volejbalového oblíbence právě mezi hráči Benátek.

Z hlediště jste jako tým konečně působili suverénním dojmem. Připadalo vám to také tak ze hřiště?
Připadalo. Za mladé v týmu můžu říct, že nás trenéři potěšili důvěrou, když nás pustili do zápasu. Doufám, že s námi byli spokojení a dostaneme takovou příležitost častěji. Za sebou přiznávám, že jsem měl na hřišti super pocit z toho, že můžu hrát s kladenskými oporami. Pro mě to je nezapomenutelný zážitek. Zahrál jsem svůj první extraligový bod, poprvé jsme vyhráli, prostě pocit jako prase (směje se).

V ten den jste měl za sebou čtyři zápasy. Dva za béčko, dva za juniorku. Necítil jste pak večer v extralize únavu?
Já obrovskou únavu cítil až po extraligovém utkání. Do něj jsem šel v euforii, a pokud jsem cítil únavu po čtyřech předešlých zápasech, pak proti Benátkám ze mě spadla.

Zažil jste z pěti duelů jen dvě vítězství. Proč jich nebylo víc?
V béčku jsme dvakrát podlehli Příbrami, která vyhrála baráž o druhou ligu, takže nyní v ní patří mezi favority sezony. V koncovce obou zápasů byla lepší. V juniorech jsme první utkání s Budějovicemi zvládli v pohodě, ale ve druhém se i na mně podepsala chvilková únava a soupeř nás v pátém setu přetlačil.

Zdroj: Jan Murárik / Vaše Kladno

http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/9120-orel-kolousek-v-extralize-jsem-zazil-euforii