Letošní premiéra volejbalistům Kladna příliš nevyšla

Úvodní zápas nové Uniqa extraligy se hráčům Kladna volejbal cz příliš nepovedl. Svému soupeři, Jihostroji České Budějovice, podlehli zaslouženě v poměru 1:3.  

Foto: Kateřina Peterková

Kladno volejbal cz – Jihostroj České Budějovice  1:3      (-23, -21, 14, -23)

Zápas dvou předních českých týmů byl na začátku hodně nervózní. Jihostroj měl lepší servis, ale domácí dokázali tento handicap vyrovnat bojovností. První sada se rozhodla v samé koncovce. Za stavu 23:23 se České Budějovice propracovaly k prvnímu setbolu, který následně proměnily.

Po změně stran však domácí úplně vypadli ze hry, vůbec se jim nedařilo, nepomohlo ani střídání a Jihostroj se dostal až do vedení 3:14! Přesto Středočeši sadu nevypustili. Postupně náskok hostujícího mužstva snižovali, dokonce až na rozdíl dvou bodů, ale hosté nedopustili drama v závěru.

Třetí pokračování bylo vyrovnané do stavu 9:9, kdy se Kladnu podařilo odskočit na rozdíl pěti bodů. Hosté přece jen podvědomě polevili, a tak domácí v pohodě dovedli set do úspěšného konce.

Čtvrté pokračování bylo vyrovnané do stavu 16:16. Potom se Jihostroji podařilo vydařenými podáními a úspěšnými bloky zvýšit na 16:18 a po další sérii na 17:22, což prakticky rozhodlo celý zápas. Bojovné družstvo domácích ještě zásluhou servírujícího Habra snížilo na 22:24, ale to bylo bohužel vše.

„Těžko jsme se v utkání „nastartovávali“. Úvod druhé sady byl přímo katastrofální. České Budějovice byly lepším týmem a zaslouženě vyhrály. Na rozdíl od nás měly částečný výpadek jen ve druhé polovině třetí sady,“ nehledal výmluvy kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Martinez, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Hrdý, Blažek, Czedzynski. Rozhodčí: Kovář – Grabovský. Zápas trval: 9O minut. Diváci: 500.

Zdroj: Radek Cába / kladenskelisty.cz