Orel Hýský: Budějovice pro mne mají zvláštní náboj

Volejbaloví vicemistři extraligy alias Kladenští orli vstupují dnes večer doma do nové mistrovské sezony. Jejich soupeřem ve sportovní hale budou České Budějovice. Domácí hráči zároveň v utkání představí sadu nových dresů s motivem orla. Autorem designu je kapitán týmu a výtvarník Tomáš Hýský.

Kapitáne, jaký je stav vaší posádky?
Hlásím, že posádka je v plném stavu. Krok po kroku zlepšujeme naši hru, nestagnujeme, ale také jsme si vědomi, že začátek extraligy z naší strany nebude úplně ideální. Nebudeme nejsilnější ze všech, ale nejdůležitější je dostat se do play off a pak se uvidí.

Jsou České Budějovice jako soupeř pro váš tým něčím specifické?
Několikrát mě ve finále play off porazily, což je pro mě navíc motivace je porážet. Pro diváky je to atraktivní soupeř. Specifický zápas asi je i pro Filipa Habra a Vladimíra Sobotku, kteří s Budějovicemi prožili slavná období.

Jste autorem návrhu nového designu vašich dresů. Jak vznikal? 
V klubu jsme si řekli, že na dresy dáme něco z charakteristických znaků města Kladna. To má ryse a orlici. Motiv orla se nám zalíbil a vedení klubu mne požádalo, abych ho na dresech ztvárnil. Dvanáctka hráčů má orla z boku, znak klubu je pod křídlem a hlava s otevřeným zobákem je z profilu. Libero, které má barevně odlišný dres, má hlavu orla zepředu, jakoby vylétal z hrudi. Navíc jsem si na dres přidal mozaikovou texturu. Přijďte se podívat (usmívá se).

Zdroj: Jan Murárik / vasekladno.cz