Čekymu se čekání vyplatilo. První posila A týmu není pro fanoušky žádnou neznámou

Lukáš Čeketa, Kladno volejbal cz

Po roce, ve kterém se stal nedílnou součástí základní sestavy extraligového Zlína, se mezi Orly vrací Lukáš Čeketa. Loňské posile pro play off se tak splnilo jeho přání se na Kladno vrátit natrvalo. Útočník, kterého můžou trenéři využít jak na smeči, tak na postu univerzála, tak bude mít šanci posunout svou kariéru o kousek dál, i vzhledem k faktu, že Kladno volejbal cz využije možnost v nacházející sezóně hrát třetí nejvyšší evropský pohár, CEV Challenge cup.

„Zpět na Kladno se vážně těším, dá se říct, že už od samotného play-off minulé sezóny, které se pro mě stalo skvělou zkušeností, za kterou jsem vděčný. Jen mě mrzelo, že jsme to nedotáhli dál. Na Kladně se mi moc zalíbilo a uvědomil jsem si, že je to to, co chci, jak po stránce tréninkové, tak lidské. Měl jsem hned jasno,“ vyjmenovává nadějný hráč argumenty, které ho vedly k přestupu. Jelikož měl ovšem ve svém domovském Zlíně ještě platnou smlouvu, kterou samozřejmě chtěl dodržet, na stěhování si musel rok počkat.

Lukáš Čeketa, Kladno volejbal cz

„ Už při prvním působení Lukáše v A týmu se ukázalo, že to je jednak výborný hráč, ale i výborný člověk. Zapadl okamžitě do party, byl pracovitý, kluci ze současného kádru se na jeho návrat těší. Je určitě dobře jak pro tým, tak pro kladenské fanoušky, že takhle nadějný hráč přichází zpět do kádru A družstva,“ ocenil první posilu pro příští ročník prezident klubu Milan Fortuník.

Náklonnost kladenského publika si získal sympatickým a odvážným výkonem ve čtvrtfinálové sérii proti pražským Lvům, kdy nahradil zraněnou oporu Kristapse Platačse. Šikovný smečař, který první extraligové zkušenosti sbíral ve Volejbale Brno, prošel mládežnickými reprezentacemi a byl účastníkem i juniorského mistrovství světa, kde si zahrál s kladenskou blokařskou oporou Petrem Špulákem. V posledních dvou letech se stal výraznou útočnou silou Fatry Zlín.

„ Sice odešla spousta kluků, se kterými jsem si rozuměl, i Forbes z funkce hlavního trenéra, což mě mrzí, ale věřím, že tým pod vedením nově příchozího Arnauda Josseranda bude opět skvělý a moc se na nové zkušenosti těším,“ dodal Lukáš Čeketa ke svému příchodu do kádru Orlů.

Lukáš Čeketa, Kladno volejbal cz