Víkendový výsledkový servis 18.3. – 19.3.: Kladno slaví první medaili roku 2023. Starší žáci brali v Českém poháru bronz!

Eagles U16, Kladno volejbal cz, 3.místo v Českém poháru!

Dlouhodobou formu i kvalitu v minulém týdnu potvrdil tým U16. V úterý se radoval z ocenění nejlepšího kolektivu do 15 let v anketě Nejúspěšnější sportovec Kladenska 2022, v neděli vybojoval celkový bronz v Českém poháru.

 Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Poslední turnaj Českého poháru o víkendu svedl do Hradce Králové nejlepší osmičku žákovských týmů. Čtyřčlennou skupinou propluli Eagles se ztrátou pouhého setu a mohli se těšit na čtvrtfinálový duel proti Zlínu.

To byl bohužel jediný zápas, který týmu Kateřiny Svobodové nevyšel podle představ. Porážka 0:2 poslala Orly do bojů o páté místo ve druhé čtyřce turnaje. Dva vítězné zápasy o umístění ale ukázaly sílu i charakter týmu, který i přes jistě nečekané zklamání nepolevil.

„Páté místo smazalo náš několikabodový náskok na Jihostroj a Frýdek Místek a spadli jsme na třetí místo celkového pořadí. I tento výsledek ale považuji za velký úspěch, jelikož týmy před námi jsou velice kvalitní,“ ocenila bronzové umístění svého týmu Kateřina Svobodová.

Kromě bronzových medailí bylo náplastí pro družstvo i individuální ocenění jeho tahouna, Lukáše Svobody, který získal trofej pro nejlepšího smečaře.

Lukáš Svoboda, Kladno volejbal cz

Eagles mají ale před sebou další vrchol sezóny, a navíc v domácím prostředí, když 2.4. pořádají finálový turnaj Krajského přeboru U16.

Skupina:

Kladno – Jirkov 2:1

Kladno – Prosek 2:0

Kladno – Letovice 2:0

¼ finále:

Kladno – Zlín 0:2

O umístění:

Kladno – Jirkov 2:0

Kladno – Mnichovo Hradiště 2:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Chlapci U14

Eagles U14, Kladno volejbal cz

Mladší žáci cestovali do nedalekých Kralup k turnaji čtyřek. Týmy měly k dispozici pouze dva kurty, a tak mezi zápasy chlapce čekaly dlouhé pauzy, kvůli kterým bylo i pro trenéry náročné své svěřence udržet v plné koncentraci. Tým Martina Ticháčka se s podmínkami popasoval skvěle a dvě výhry mu přinesly první místo ve skupině.

Po třech hodinách čekání ovšem Eagles semifinále ani zápas o třetí místo nevyšly. S týmy Odoleny Vody prohráli shodně 0:2 a zbyla na ně nepopulární brambora.

Skupina:

Kladno – Mladá Boleslav 2-0

Kladno – Králův Dvůr 2-0

Play off:

Kladno – Odolena Voda C 0:2

Kladno – Odolena Voda B 0:2

Ženy

Letos neporažené CATS bohužel přišly o první body v Kralupech. Body si se soupeřem shodně podělily. „Oba zápasy byly o tom, kdo lepe servíroval. My si z prvního zapasu vezeme cenné body a ze druhého hodně zkušeností a pozitivních momentu z obměněné sestavy a hraní i na jiných postech,“ okomentovala dvojzápas trenérka Leona Neumannová. Ženy v sobotu odehrají poslední dvojzápas základní části doma proti Žižkovu B.  

Kladno – Kralupy 3:1, 1:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U22

Cats U22, Kladno volejbal cz

Díky dvěma výhrám v Roztokách se hráčky Petra Forejta vyšvihly do čela skupiny o 7.-11. místo. Jejich prvenství nemůže už druhá Plzeň ohrozit, jelikož má odehráno o dva zápasy více. Cats odehrají poslední dvojzápas 2.4. v Turnově.

Kladno – Roztoky 3:0 a 3:1

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16

Cats U16, Kladno volejbal cz

I starší žačky měly na programu poslední turnaj Českého poháru, stejně jako jejich vrstevníci. Ve čtvrté osmičce je čekal znovu náročný program. „ V některých zápasech se nám dařily všechny činnosti, v některých to naopak skřípalo,“ okomentovala předvedené výkony trenérka Irena Pokorná. Tentokrát měla ovšem k dispozici celý tým, a tak měla možnost sestavu dostatečně protočit, aby si zahrály všechny hráčky. „Holky chválím ve velké konkurenci všech tymů za předvedené výkony ve všech kolech,“ dodala spokojeně. Z celkového počtu 67.tymů družstvo U16 obsadilo konečné 27.místo.