Orlí program na víkend je jasný, zodpovědně volit i hrát

Kladno volejbal cz proti VK Ostrava

Kladenským tým o víkendu absolvuje jeden ze dvou nejdelších možných výjezdů v UNIQA extralize. Pro třetí výhru v tomto roce jede bojovat až do Ostravy. Téměř jistý účastník baráže v minulém týdnu překvapil volejbalovou veřejnost pěti přestupy v rámci regionu, když z nedalekého Frýdku Místku (Black Volley Beskydy) přestoupili čtyři hráči a asistent trenéra Jakub Salon.

Orli vyráží na cestu již v pátek po poledni. „Cesty na Moravu jsou obecně nepředvídatelné. Rozhodli jsme se tak nejen kvůli předpovědi počasí, ale i proto, že zápas s Ostravou bereme vážně. Máme na paměti, že nás v prvním duelu překvapila. Takže ráno odtrénujeme, odvolíme a v klidu vyrazíme,“ nastínil předzápasový program Milan Fortuník.

Neskrývá, že jeho hráče čeká další z řady duelů, ve kterých musí bezpodmínečně bodovat, chtějí-li do konce základní části extraligy atakovat TOP 4. Přímý kladenský konkurent z Českých Budějovic navíc v pondělí hostí v televizním zápase vedoucí Duklu Liberec, a tak by byl v případě úspěchu Orlů a neúspěchu Jihostroje rozdíl mezi družstvy už jen 2 body. Třetí tým UNIQA extraligy Lvi Praha přivítá mistra z Karlovarska, takže se čelo tabulky může ještě pořádně zamíchat.

V ostravském dresu již nebude k vidění polský nahrávač Artur Blažej, představí se však čtveřice Motyčka, Perry, Jelen a Míšek. „Chvíli to potrvá, než si vše sedne, ale i proto jsme chtěli, aby přišel někdo, kdo nové kluky dobře zná – a to je Kuba Salon,“ uvedl pro iDnes manažer Tomáš Zedník. „Nahrávač Míšek má jinou distribuci nahrávek, než měl Artur Blažej, který u nás skončil. Libero Jelen, který tady začínal, zná prostředí. Je šikovný na přihrávku plachtícího podání. Naše libero Matouš Vancl zase na skákaného, takže se budou střídat. Kubu Motyčku na začátku sezony bolelo rameno, ale je zpět ve hře. A Marek Perry by měl být účinný v útoku i na podání. S ním bychom měli mít větší jistotu,“ dodal o posilách. ¹

Paradoxem je, že družstvo podle slov Zedníka tímto krokem posílilo před boji o setrvání v extralize, ale současně jej čeká i čtvrtfinálový zápas o Final 4 CHANCE Českého poháru. V něm není po losu ostravským sokem nikdo jiný než Black Volley Beskydy.

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

¹ Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/volejbal/ostrava-beskydy-extraliga-muzu-posily-pomoc.A230124_704652_volejbal_ten