Kvalitní příprava v Odoleně Vodě. Orli skončili druzí

Gijs van Solkema útočí na přípravném turnaji.

Kladenští volejbalisté se o víkendu představili na turnaji O pohár starostky města Odolena Voda. Z klání čtyř týmů, kde mimo Orlů a pořádajícího týmu startovali také pražští Lvi s Ústím nad Labem, skončilo Kladno na druhém místě. O vítězi rozhodl až poslední souboj v neděli večer, kdy se z výhry a celkového triumfu radovali domácí. Tři kvalitní zápasy ale ukázaly na čem zapracovat do sezony.

Přání trenérů se splnilo. Jejich záměrem bylo odehrát o uplynulém víkendu tři kvalitní utkání v Odeleně Vodě a odhalit tak, na čem ještě zapracovat. Podle asistenta trenéra Tomáše Samselyho sehráli Orli slušné zápasy. V nich bylo sice dost chyb, našel ale také mnoho pozitivních věcí.

„Líbilo se mi hlavně nasazení a souhra s nahrávačem,“ těšilo Samselyho. Příchod Nizozemce Gijse van Solkemy se ukazuje jako parádní a vše nasvědčuje tomu, že mladý Holanďan zapadl do týmu dokonale a to i po lidské stránce. Totéž se dá říci i o blokaři Petru Špulákovi nebo univerzálovi Pavlu Gottesmanovi, který roste každým zápasem a pomalu, ale jistě se zabydluje v A-týmu.

„Jasně, byly tam i nepřesnosti, ale na tom se časem zapracuje na tréninku. V prvním zápase s Prahou jsme udělali dost chyb na servisu, postupně se to ale zlepšovalo a stejně tak na přihrávce. Stále je na čem makat,“ upozorňoval Samsely na největší mezery ve hře. Zkažených podání zejména v duelu se Lvy bylo opravdu hodně. Dalšími prvky, na které se v nejbližší době budou Orli zaměřovat, jsou obrana na síti a hra v poli, které je podle asistenta trenéra aktuálně nejvíce trápí.

Důrazným varováním jsou pak velké výpadky v utkáních, které v konečném důsledku znamenají ztrátu setu s obrovským rozdílem. Jasně se projevily v duelech se Lvy i Ústím, kde v obou případech brali soupeři sadu o devět respektive jedenáct bodů. „Tohle musíme zvládnout v přípravných utkáních lépe. Přeci jen “na ostro“ bude tlak větší a musíme se s tím poprat. Přizpůsobíme tomu tréninky a věřím, že to bude fungovat. Na hráčích je vidět chuť s tím něco udělat a zlepšovat se,“ uzavřel Samsely. Orly už ve středu mají v plánu další předsezónní střetnutí v Příbrami. Doma se poté představí 17. září proti Českým Budějovicím.

Turnaj v Odoleně Vodě

Kladno – Praha 3:2 (23, -20, 24, – 14, 12)
Kladno – Ústí 3:1 (23, -16, 15, 17)
Kladno – Odolena Voda 1:3 (-21, 24, -17, -22)