Šikula ze zámoří míří mezi Orly

Dave Hancock s č.16 bude novým hráčem Kladno volejbal cz

Řadu letních posil volejbalového Kladna rozšíří další cizinec. Modrobílý dres Orlů bude v následující sezóně oblékat akvizice, která přiletěla až z druhé strany velké louže. Pětadvacetiletý Američan David Hancock si už vyzkoušel téměř všechny pozice. Tady ale bude působit zejména jako alternativa na bloku nebo pozici univerzála.

Pro Hancocka se bude jednat o druhé zahraniční angažmá. Do Kladna totiž nepřichází přímo ze Spojených států, ale z druholigového německého Bliesenu, kde strávil uplynulé dva roky. Před tím působil v rodné zemi, kde v Indianě vystudoval univerzitu Purdue v oboru průmyslové inženýrství s analytickými zkušenostmi a tyto dovednosti chce uplatnit v týmovém prostředí.

Všestranný hráč David Hancock

„David k nám přichází za příznivých podmínek, pro nás se jedná o zajímavý nákup. Je to hráč, který alternuje na více pozicích. Zkoušel blokaře, ale i smečaře a univerzála a my ho s tím do kádru bereme,“ říká k čerstvému podpisu s americkým šikulou majitel a trenér kladenského týmu Milan Fortuník.

Hancocka přitom viděl pouze na videu, nicméně i tak se rozhodl se svým realizačním týmem ho přijmout. „Líbil se nám, tak jsme se ho vzali. Z minulosti už takhle máme dobrou zkušenost s Mattem Westem,“ připomíná Fortuník čtyři roky starou paralelu, kdy tehdy rovněž přibral do kádru mladého neznámého Američana a risk se mu vyplatil. Kladno v následující sezóně skončilo až ve finále a podobné mety by rádo dosáhlo i v nadcházejícím ligovém ročníku.

Nová posila Orlů – Dave Hancock

David Hancock (USA)
25 let
Výška: 200 cm
Smeč: 353 cm
Blok: 335 cm

Předchozí působiště
2014 – 2018 Univerzita Purdue (Indiana/USA)
2018 – 2019 Chicago Icemens (USA)
2019 – 2021 Bliesen (Německo)