Orel Moník: Ukázali jsme, že volejbal hrát umíme

Kladenští volejbalisté oproti nepovedenému vstupu do sezony předvedli v sobotu excelentní výkon a vyprovodili ze sportovní haly Liberec v poměru setů 3:1. Nečekané vítězství nad favoritem soutěže má základy v minulém týdnu, ve kterém se mužstvo semklo v jednolitou partu. Tak to líčí reprezentační libero Milan Moník.

Kladenským fanouškům jste sobotní večer velmi zpříjemnili. V ochozech jich po vašich ne zrovna dobrých zápasech bylo poměrně dost…
Však nám také proti Liberci vybojovali několik bodů (usmívá se). Moc jim děkujeme. Přišlo jich opravdu hodně a velmi nám pomohli.

Co všechno jste museli udělat pro výhru nad Duklou?
Chtěli jsme vyhrát víc než Liberec. Na hřišti jsme táhli za jeden provaz. Dodrželi jsme přesně taktické pokyny. A řekli jsme si, že prostě musíme vyhrát. Tohle vítězství ukázalo, že volejbal umíme hrát.

Uvědomovali jste si, že hrajete proti Liberci, nebo jste na hřiště šli vyhrát bez ohledu na jméno soupeře?
Ten večer bychom dokázali porazit v extralize každého. Vnímali jsme jméno soupeře, ale soustředili jsme se hlavně na náš výkon. Hráli jsme uvolněně a na servisu si všichni věřili. Nedělali jsme tolik chyb jako v předešlých zápasech, i když jsme jako předtím prohráli první set. Ale tentokrát jsme se nedostávali pod tlak. A konečně se nám podařilo smečaře úspěšně zapojit na pajp. Za to jsem taky rád.

Je to, co jste proti Dukle předvedli, váš maximální výkon?
Myslím, že ne. Pracujeme na tom, aby byl lepší. Posledních čtrnáct dnů máme super tréninky. Máme z nich dobrý pocit.

Takže do Karlových Varů příští týden odjedete s patřičným sebevědomím?
Samozřejmě (směje se). To je tým, jako každý jiný v extralize. Proč bychom tam měli jezdit se strachem? Netvrdím, že tam určitě vyhrajeme, ale budeme na tom makat. V minulých sezonách jsme je dokázali porážet. Když se zase soustředíme jen na náš výkon a taktiku, tak by to mělo znovu vyjít.

Před sobotním utkáním vám jako týmu přes média trenér Fortuník doporučil vyříkat si všechno u piva. Poslechli jste ho?
Poslechli. Vzali jsme za to a všechno, co bylo potřeba, jsme si naplno vyříkali.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/11081-orel-monik-ukazali-jsme-ze-volejbal-hrat-umime