Orel Vemič: Kladno je pro volejbalistu výborná adresa

Loni v létě se vedení volejbalového klubu Kladenští orli dohodlo na smlouvě se srbským smečařem Milošem Vemičem (32). Z neznámého se do konce uplynulé sezony vyklubal skvělý člověk, výborný hráč, usměvavý ženáč a aby toho nebylo málo, také čerstvý absolvent práv! Pro fanoušky Kladna i klub samotný je dobré, že Miloš mezi orly pokračuje.

Vypadá to, že jste si s rodinou Kladno oblíbil…
Je to tak (směje se). Město se nám s paní líbí i v klubu je všechno v naprostém pořádku. Poznal jsem výborné spoluhráče i naše fanoušky. Jsem rád, že můžu zůstat, protože příští sezonu nám podle mého názoru medaile neuteče (zdůrazňuje)!

Proč podle vás orlům medaile utekla nyní?
Podle mne to bylo příliš úzkým kádrem. Na sedm osm hráčů se nedá celou sezonu stavět. Forma mohla jít dolů uprostřed sezony, nebo jsme ji mohli dlouho hledat na začátku, ale nám se vytrácela, bohužel, v jejím závěru… Chyběla nám energie i síla.

Když jste si loni vybral nabídku Kladna, neměl jste v skrytu duše obavy, jaká tahle štace bude?
Měl jsem předtím dlouhý rozhovor se svým agentem Adamem Bartošem a on mě přesvědčil, že pro volejbalistu je Kladno výborná adresa.

Součástí vaší kariéry bylo také studium na právnické fakultě v Srbsku. Zdárně jste ho dokončil za svého kladenského angažmá. To je obdivuhodné…
Děkuji. Teď mě v Srbsku čekají zhruba čtyři měsíce praxe. Příští rok po sezoně znovu čtyři měsíce praxe, a abych mohl pracovat jako právník, budu muset u nás ještě celý rok chodit nepřetržitě na další praxi.

Co vás za ten rok v Česku nejvíc zaujalo?
Po sportovní stránce náš klub. To není jen profesionální sportovní organizace, ale pro její členy báječná rodina. V soukromí jsme si s rodinou Kladno i jeho okolí velmi oblíbili. Chceme tu zůstat co nejdéle to půjde.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/10241-orel-vemic-kladno-je-pro-volejbalistu-vyborna-adresa