Kladenským orlům Brno opět přistřihlo křídla a jsou blízko vyřazení

Třetí utkání čtvrtfinálové série mezi Kladno volejbal cz a týmem Volejbal Brno přineslo nečekaně prohru domácího favorita v poměru 1:3. Kladeňáci sice v průběhu zápasu vedli 1:0, ale potom dominovali hosté, kteří si mohou již ve čtvrtek vybojovat postup do semifinále play-off.

Kladno volejbal cz – Volejbal Brno 1:3 (15, -18, -22, -18)

Kladeňáci vtrhli na soupeře jako smršť. Brzy získali náskok až osmi bodů, když zvýšili na 19:8, bylo prakticky rozhodnuto. V té chvíli se svěřencům trenéra Fortuníka dařilo na podání na bloku i v útočné fázi. Nakonec domácí vyhráli jednoznačně o 10 míčů.

Brněnský tým však v žádném případě nesložil zbraně. Druhé dějství bylo až do poloviny vyrovnané, následně hosté zvýšili na 11:14 a domácí si vybrali slabší chvilku. Okošanovič a spol. nabídnuté šance bezezbytku využili. Dostali se do vedení 13:19, na což Středočeši nedokázali adekvátně odpovědět a prohráli 18:25.

Nesmírně důležitá třetí sada byla vyrovnaná jen na začátku, potom šel hostující celek do čtyřbodového náskoku. Když se Brno ujalo vedení 14:18, zdálo se, že je rozhodnuto. Baranov a jeho spoluhráči ovšem ukázali bojovné srdce a srovnali na 20:20. Přítomní diváci věřili, že zvrat v setu dotáhne domácí tým do konce. Ale stal se pravý opak. Podceňovaní hosté šli okamžitě do dvoubodového náskoku a tentokrát si nepřipustili žádné komplikace, díky výbornému servisu zvládli i koncovku.

Poslední dějství pokračovalo ve stylu euforie brněnských volejbalistů. Nervózní Kladno nenašlo účinnou protizbraň, postupně prohrávalo 10:14 a 13:20. V té chvíli již nikdo nevěřil, že odevzdaný domácí celek spasí zázrak. Brno dotáhlo set do úspěšného konce a je kousek od senzačního postupu.


„Začátek nám vyšel, bohužel konec byl hodně hořký. Brno ukázalo svou sílu, utkání nezabalilo. Ve druhé sadě hru vyrovnalo a potom bylo lepší ve většině herních činností a v sérii zaslouženě vede. Určitě jsme si nepředstavovali takový vývoj, ale stále není rozhodnuto. Soupeř má nyní mečbol, my si naopak nyní musíme s hráči vážně pohovořit a pokusit se v Brně vyhrát, „říká trenér Milan Fortuník“.


Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek Rozhodčí: Renčín – Krtička. Diváci: 250. Zápas trval: 95 minut.

Stav série: 1:2

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/191115/kladenskym-orlum-brno-opet-pristrihlo-kridla-a-jsou-blizko-vyrazeni/