Víkendový výsledkový servis 18.2. – 19.2.: Bojovné výkony a odhodlání nesly ovoce

Cats U16, Kladno volejbal cz

Tři kladenské tým, které se o víkendu představily v soutěžích, zaslouží uznání. Kadeti vyválčili druhé místo v první skupině a mohou se již pomalu připravovat na finálový turnaj. Nemocemi zdecimovaný tým CATS plně bodoval v Děčíně a starší žákyně si v Českém poháru připsaly skalp favorita z Ústí nad Labem.

Chlapci U18

Eagles U18, Kladno volejbal cz

Víkend patřil předposlednímu turnaji extraligy kategorie U18. Eagles se opět představili v první skupině, tentokrát v Českých Budějovicích. Sobotní bilance byla vyrovnaná, jednou smolně ztratili zápas proti Dukle Liberec v tiebreaku, pak si ale spravili chuť a smetli Ostravu 3:0.

Neděle začala opět pětisetovým maratónem s Příbramí. S tou měli svěřenci Martina Čmeľa pozitivní bilanci, kterou nakonec uhájili. Před posledním utkáním mělo Kladno stejně bodů jako Příbram a Liberec a zisk alespoň setu proti favoritovi z Budějovic by týmu zajistil druhé místo. „Asi poprvé jsme s nimi hráli vyrovnané utkání, kde nám chybělo štěstíčko ve dvou koncovkách a favorita jsme mohli porazit. Set jsme nakonec uhráli, ale prohra nás mrzí. Pozitivum vidím v tom, že kluci dokázali hrát vyrovnané utkání a zjistili, že můžou porazit i ty nejlepší v republice,“ mírnil zklamání trenér.  

Kladno – Dukla Liberec 2:3

Kladno – Ostrava 3:0

Kladno – Příbram 3:2

Kladno – České Budějovice 1:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Ženy

Cats, Kladno volejbal cz

Člověk míní, ale pán Bůh mění. Kladenský A tým vedený Leonou Neumannovou pro zápasy proti poslednímu Děčínu musel na poslední chvíli změnit plány. „ Z velkých plánu vzít na výjezd juniorky a začlenit je do týmu jsme nakonec pro marodku jeli v sedmi lidech bez nahrávaček,“ posteskla si. Na nahrávce tak musela zaskočit blokařka Anna Pavlovová, a i přes pomalý rozjezd v prvním utkání předvedla děvčata jeden z nejbojovnějších výkonů této sezóny. „Děčín nám výhry nedal ani trochu zadarmo a my si plný počet bodu musely pořádně odmakat. Dlouhé výměny nám postupně ubíraly sily, ale i přesto jsme byli schopny dohrát koncentrovaně až do konce,“ chválila Neumannová svůj tým s tím, že je na něj náležitě pyšná.

Kladno – Děčín 3:1, 3:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16

Cats U16, Kladno volejbal cz

Víkend kladenských starších žákyň byl ve znamení turnaje Českého poháru U16. Děvčata odehrála druhý finálový turnaj v Letohradě. „Do turnaje jsme nenaskočily úplně na jedničku, a hned první dva zápasy bohužel patřily soupeřkám,“ netěšilo trenérku Irenu Pokornou.

Ve zbytku dne ale CATS zavelely k obratu a připsaly si do tabulky tři cenné výhry proti Ústí, Ostravě a Českému Krumlovu. „V těchto zápasech jsme předváděly už úplně jinou hru. Dařilo se nám ve všech činnostech. Tlačily jsme soupeřky na servisu a vycházel nám i útok,“ ocenila výhry i předvedenou hru Pokorná.

V neděli děvčata po sobotní zápasové smršti recepty na soupeře nenašla a podlehla Svitavám a Sokolovu v tiebreaku. Kladno tak ve skupině D skončilo na pátém místě. 

Kladno – SVBC 0:2

Kladno – Letohrad 1:2

Kladno – Ústí nad Labem 2:1

Kladno – TJ Ostrava 2:0

Kladno – Český Krumlov 2:0

Kladno – Svitavy 1:2

Kladno – Sokolov 1:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.