Orli si zkušeně pohlídali tříbodovou výhru

Zdroj: Black Volley Beskydy

Poslední venkovní zápas Orlů se stal jednoznačnou záležitostí. „ Jsem rád, že jsme relativně lehce vyhráli. Takovou výhru jsme pro naše sebevědomí potřebovali,“ potěšilo Tomáše Kunce. Bez mnoha opor, ale pořád ve velmi zkušené sestavě, Kladno bez zaváhání potvrdilo svou kvalitu. Díky třem bodům může mít již zítra, kdy se Aero Odolena Voda utká s Jihostrojem, jistotu, že do play off vstoupí z pátého místa.

„Dobrá výhra. Nepředvedli jsme sice to nejlepší, co umíme, ale odvedli jsme to, co jsme museli, abychom měli hru plně pod kontrolou. Řekl bych, že jsme odvedli solidní, i když ne omračující výkon, který stačil na výhru 3:0. Můžeme být spokojeni,“ řekla po zápase kladenská stálice Niklas Seppänen.

Zápas začal kvůli technickým problémům až před osmou hodinou večer, a tak i atmosféra v hledišti byla nezvykle utlumená. Kladno nastoupilo s Tomášem Hýským na univerzálu a Simonem Andersenem na bloku. Stav setu byl dlouho vyrovnaný, na straně domácích byl nejvýraznějším hráčem Komorowski, který byl nakonec se 14 body i nejvíce bodujícím hráčem utkání. Až za stavu 16:18 se sada začala lámat a ani time out domácích nápor Kladna nezastavil. Tři bodové útoky Kraffera, Kyjanici a Andersena znamenaly vedení 0:1 pro Orly.

Zdroj: Black Volley Beskydy

Do druhé sady vstoupilo Kladno sebevědomě a pěti nekompromisními útoky si vypracovalo náskok. Obrana jako by v těchto momentech neexistovala ani na jedné straně, protože i Black Volley čtyřmi zásahy Komorowského a Bendy stav korigoval. Po oddechovém čase Michala Provazníka za stavu 8:13 Orli až šestibodový rozestup udržovali a Krafferova krasojízda na síti znamenala výhru druhého setu 20:25.

Třetí sadu rozehrál lépe tým kapitána Matěje Kolouška. Vedení 4:1 ovšem dlouho neudržel. V kladenském dresu bodovala dvojice Hýský a Seppänen a dostala svůj tým do náskoku 17:13. I deset nevynucených chyb domácích pomohlo Orlům bez komplikací dokráčet pro tříbodové vítězství.           „Vyhráli jsme hlavně proto, že jsme zodpovědně plnili taktické pokyny a vyprodukovali jsme velmi málo nevynucených chyb,“ dodal po zápase nejnovější člen A týmu, druhé libero Martin Čmeľ.

Postupová matematika je teď jasná. V pondělním televizním zápase Aero Odolena Voda musí plně bodovat, chce-li ještě zabojovat o páté místo, na kterém má Kladno momentálně dvoubodový náskok. Při rovnosti bodů by situace hrála do karet Orlům, jelikož mají lepší skóre v poměru výhry/prohry.

Poslední kolo UNIQA extraligy je v plánu 4.3. po týdenní pauze, která je věnována finále CHANCE Českého poháru. V něm zavítá Na Sletiště Dukla Liberec a před televizními kamerami od 20:15 bude mít publikum oslavit druhého hráče, který se připojí k Marku Pakostovi do Kladenské síně slávy.

Ostatní výsledky UNIQA extraligy a tabulku najdete ZDE.

Zdroj: Black Volley Beskydy