Orli své fanoušky potřebují víc než kdy jindy, na Kladno míří Karlovarsko

zdroj: VK ČEZ Karlovarsko

Předposlední domácí zápas základní částí mají zítra na programu kladenští Orli. Pokus o reparát za minulý, nepříliš vydařený týden, bude pro tým Milana Fortuníka nelehký, v cestě mu stojí mistr z Karlových Varů. Zápas bude věnovaný kladenské spolupráci s Českým národním registrem dárců kostní dřeně.

„Zbývá nám odehrát tři zápasy, pak budeme mít dvoutýdenní pauzu, než naskočíme do čtvrtfinále play-off. Situace je taková, že již víme, proti komu můžeme nastoupit a až výsledky posledních kol nám to definitivně potvrdí. Tato situace nám dává prostor se začít připravovat již teď. Momentální forma napovídá, že nemůžeme zahálet. V sobotu přijede Karlovarsko, které sice podlehlo v extralize Budějovicím a Praze v pěti setech, ale v evropských soutěžích září, hraje sebevědomě a sbírá úspěchy. Odevzdáme na hřišti maximum a věřím, že tento zápas bude svátkem i pro naše fanoušky,“ vyjádřil se trenér Milan Fortuník.

VK ČEZ Karlovarsko okupuje v UNIQA extralize druhou příčku a relativně lehký los do konce základní části mu dává šanci přeskočit Duklu Liberec v boji o první místo. Ve středu po heroickém výkonu svěřenci Jiřího Nováka porazili polského giganta PGE Skru Belchatow a jsou ve hře o historický postup do semifinále CEV Cupu.

Během zápasu budou mít diváci, hráči a ostatní jeho účastníci možnost vstoupit do Registru dárců kostní dřeně. Kladno volejbal cz se zástupci spolupracuje již od roku 2018, kdy do něj vstoupilo několik členů hráčského kádru, a pak byla spolupráce pro velký pozitivní ohlas rozšířena. „ Velké díky patří zástupkyni registru, Ladislavě Eichenmannové. Ona je tím hlavním motorem celé iniciativy a pro nás je potěšením se v tak důležitém projektu pravidelně angažovat. Heslo projektu je DOBRO OD KOSTI a já věřím, že dobráků od kosti v sobotu bude v hale plno,“ říká Anna Earl, výkonná manažerka klubu.

Zápas Kladno volejbal cz – VK ČEZ Karlovarsko začíná v 18 hodin v Kladenské sportovní hale a lístky jsou ke koupi v síti Ticketportal.

Kladenský A tým odehraje již pouze jediný domácí zápas před začátkem play-off, v sobotu 4.3. nastoupí před televizními kamerami proti vedoucímu týmu soutěže Dukle Liberec. Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

zdroj: VK ČEZ Karlovarsko