Kladno chce proti Benátkám potvrdit pozitivní bilanci

Kladno volejbal cz

Po středečním nepovedeném pohárovém zápase kladenský A tým netrpělivě vyhlíží dnešní střetnutí, ve kterém se postaví proti Benátkám nad Jizerou a chce si spravit chuť. Dosavadní zápasy, extraligový a pohárový, shodně dopadly ve prospěch Orlů. Ti tak budou chtít na předvedené výkony navázat.

„Benátky doma předvádí daleko kvalitnější a odvážnější volejbal než na výjezdech. To dokazují také výsledky proti silným týmům jako jsou Budějovice nebo liberecká Dukla. Ani Lvi to neměli jednoduché. Momentálně nemůžeme nic podcenit. Musíme se vrátit k naší nejsilnější zbrani, kterou je servis a mít kvalitní side-out,“ popsal svá očekávání kladenský asistent trenéra Tomáš Samsely.

Už je jisté, že Orli se v play-off, které začíná v březnu, vyhnou předkolu a narazí na někoho z dvojice Lvi Praha a Jihostroj České Budějovice. „Na závěr sezony se všichni těšíme, play off je nejdůležitější část. Měli jsme tam nějaké výkyvy výkonnosti, kdy jsme nebyli tak stabilní, jak bychom chtěli. Do play off je ale ještě šest týdnů a hodně práce před námi. Všichni uděláme maximum pro to, abychom byli úspěšní,“ ¹ dodal Samsely pro Deník.

Tým Aleše Dittricha se po nadějném podzimním rozjezdu propadl na předposlední příčku tabulky a čtyři zápasy před koncem základní části UNIQA extraligy disponuje sedmibodovým náskokem před poslední Ostravou. Ta nedávno posílila, a tak může být přetahovaná o to, kdo se vyhne baráži, ještě napínavá. Proto lze očekávat, že v domácím prostředí nedají Kladnu nic zadarmo.

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

Zdroje:

¹https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/samselyho-si-vybrala-slovenska-reprezentace-nejvetsi-mozna-cest-priznava-2023020.html