Poslední zápas roku 2022 – přijď ve svetru a podpoř Orly v derby!

Tomáš Hýský, Kladno volejbal cz

V sedmnáctém kole UNIQA extraligy čeká Orly druhé derby v řadě, když přivítají na své palubovce VK Euro Sitex Příbram. Poslední zápas roku 2022 bude pro Kladno důležitý z hlediska výsledku, respektive následného postavení v tabulce, která se začíná zamotávat.

„V Příbrami jsme urvali dva body v pětisetové bitvě. Jak vidno, dlouhé zápasy jsou letos naším koníčkem, ale byl bych rád, aby se z toho nestal zvyk. Minulý týden byl pro nás fyzicky velmi náročný, potažmo i psychicky, protože jsme se na zápas s Aerem velmi těšili a mrzí nás, že jsme nemohli ukázat naše pravé maximum. Proto doufám, že proti Příbrami už nastoupíme stoprocentně připravení a potvrdíme naši kvalitu i výhodu domácího prostředí,“ říká před zápasem trenér Milan Fortuník.

Příbramský Euro Sitex koučovaný zkušeným Petrem Bromem v posledních zápasech zabral, o jeden bod okradl na domácí půdě Jihostroj České Budějovice a porazil Fatru Zlín. I tak zůstává na předposledním místě UNIQA extraligy, ale podle vyjádření si dělá zálusk na postup do předkola play-off.

Čtvrteční utkání začíná nezvykle v 16 hodin. Od 18 hodin nastoupí v nedaleké hokejové hale naši hokejoví kolegové Rytíři a vedení obou klubů dohodlo akci pro fanoušky, kteří si zakoupí lístek na hokej. Při jeho předložení budou mít vstup na volejbalový duel zdarma. Sportovní nadšenci mohou v jedno odpoledne vidět oba zápasy. Na tom volejbalovém se mohou navíc zapojit do vánoční soutěže.

„Pro diváky je připravena soutěž o speciální vánoční edici našich dresů, které navrhl opět Tomáš Hýský. Fanoušci se zapojí velmi jednoduše a to tak, že přijdou oblečeni v tom nejvíc vánočním, kýčovitém a přeplácaném svetru. Naše hostesky pak v publiku šest nejoriginálnějších vyberou a po zápase budou jejich majitelé odměněni. Cenou budou zmiňované vánoční hráčské dresy, které výherci dostanou přímo od jejich majitelů. Abychom publikum podpořili, naši trenéři už své kýčosvetry dostali a vánoční zápas v nich odkoučují,“ vysvětluje pravidla divácké soutěže Anna Earl, výkonná manažerka klubu.

Orli mají po čtvrtečním zápase do 14. ledna, kdy se představí v Praze v dalším derby proti Lvům, herní pauzu. V domácí hale odehrají utkání až 21. ledna proti Fatře Zlín. Je nutno také podotknout, že do konce základní části čekají Kladno pouhé tři domácí zápasy, a to proti Zlínu, Karlovarsku a Liberci.

Vstupenky jsou ke koupi v oficiální síti Ticketportal. Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

Petr Špulák, Kladno volejbal cz