Zdecimovaným Orlům po dvou setech došly síly

Foto: AERO Odolena Voda

Kladenský tým se během týdne pořádně nesešel na tréninku, a přesto po prvních dvou setech živil naději na to, že si z horké půdy Odoleny Vody odveze alespoň bod. Tempo domácích ale pak už nedokázali udržet a těm zaslouženě vyšla odveta za prohraný tiebreak na Kladně. „Myslím si, že jsme makali a nenechali jsme domácím zápas zadarmo. I když jsme nastoupili ve slepené sestavě, nemělo to na náš výkon vliv,“ gratuloval po zápase domácím Tomáš Hýský.

„Dnes nemám komu co vytknout, protože jsme makali, bojovali o každý balón. Nemůžu se na nikoho zlobit, že by něco kazil, a i když se to stalo, hodili jsme to za hlavu a pokračovali jsme jako jeden tým. Tahle cesta nás může posunout dál,“ dodal na adresu svých spoluhráčů.

Kladno nastoupilo v sestavě, ve které dokončilo zápas proti Volejbalu Brno. V prvním setu se skóre přelévalo ze strany bod po bodu a ani jeden z týmů si nevytvořil větší náskok. Až po time-outu domácího kouče za stavu 9:10 Odolena Voda přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a šesti body v řadě Kladnu odskočila. Hýský zavelel třemi body k obratu a Orli byli v koncovce dokonce ve vedení 25:24 a měli na dosah vítězství v první sadě. Eso Šulce a Horákův blok ovšem znamenaly výhru Aera.

Druhá sada se rozběhla podobně. Kladnu pomohlo střídání vyšťaveného Platačse, když na jeho místo přišel nezvykle Grozer. Koncovku pak od stavu 20:20 nahecovaní Orli ovládli. Špulákův blok a Grozerovo eso znamenaly vyrovnání stavu na 1:1.

Ve třetím a čtvrtém setu už bohužel Kladno tahalo za kratší konec. „Nefungovala nám úplně nejlíp obrana na síti a v poli,“ označil hlavní důvod Hýský. Odolena Voda utekla hostům vždy na začátku setu a už nebylo v silách Orlů jejich náskok dohnat. „Otáčet zápas proti rozjeté Vodolce doma, když jim necháte na začátku takto čuchnout, tak pak už je to těžké,“ okomentoval druhou část zápasu kapitán Jiří Kraffer pro ČVS.

Hosty táhla dvojice Šulc se Svobodou, za Kladno držel prapor ve velké pohodě hrající Tomáš Hýský. „Byl to těžký zápas. V některých fázích zápasu jsme nebyli pořádně soustředění a prohráli jsme několik bodů v řadě. Ale jinak jsme nehráli zle, jen nás ty výpadky stály výsledek. Navíc pak kvůli tomu ztrácíme sebejistotu, a to je dost nešťastné. Momentálně bojujeme s nemocemi a zraněními a pravděpodobně to náš výkon ovlivňuje, ale pořád jsme bojovali o výhru, takže o to víc mě opravdu mrzí ty naše výpadky,“ shrnul výkon Orlů první nahrávač Gijs van Solkema.

Kladenské mužstvo má teď před sebou poslední zápas před vánoční pauzou. Ve čtvrtek 22.12. bude hostit Kocoury z Příbrami, kteří zaznamenali první domácí výhru proti Fatře Zlín. Zápas začne neobvykle v 16 hodin, z důvodu kolize zápasu s hokejovým utkáním kladenských Rytířů. V rámci utkání proběhne jako tradičně akce pro diváky, tentokrát to bude soutěž o nejvíc kýčovitý vánoční svetr, respektive outfit.

Ostatní výsledky UNIQA extraligy a tabulku najdete ZDE.

Foto: AERO Odolena Voda