Rozjíždí se odvety, Orli prahnou po třech bodech

Kladno volejbal cz, Tim Grozer

Po třinácti kolech UNIQA extraligy vykrystalizovala vedoucí šestice týmů, bez velkých překvapení a s podobným složením jako vloni, když Liberec nahradil mezi nejlepšími Příbram. Ústí nad Labem, zítřejší soupeř Orlů, následuje na sedmém místě, ovšem s rozdílem osmi bodů od šesté Odoleny Vody. To ovšem nijak necharakterizuje kvalitu týmu, který v prvním kole vedl v Kladenské sportovní hale 2:0 a byl blízko velké senzaci.

„Zápasy venku bývají vždy ošemetné. Ústí nad Labem je mladý tým vedený zkušeným trenérem Vašinou, který umí s mladými hráči dlouhodobě pracovat. V minulém kole porazili Fatru Zlín. Od prvního utkání u nás se tým výkonnostně posunul, ale stejně tak i náš tým se vyvíjí. Pečlivě jsme se připravovali a chceme v Ústí naplno bodovat,“ oceňuje kvality soupeře Milan Fortuník. Jeho svěřenci tak budou na útočnou osu Lank, Suda, Baláž takticky připraveni.

Orlům poslední zápas první části extraligy nevyšel, ale prohru 3:0 na půdě liberecké Dukly berou sportovně: „Hodně věcí se nám ale povedlo, to si musíme zapamatovat, ale samozřejmě na dalších musíme nadále tvrdě pracovat,“ zhodnotil výkon týmu smečař Niklas Seppӓnen. Orli si navíc spravili chuť ve středečním pohárovém utkání v Benátkách nad Jizerou, kdy potvrdili roli favorita a vyhráli 3:0. I když se soupeř po zápase vyjádřil, že pohár nebyl týmovou prioritou, kladenští hráči udrželi extraligový standart, a tak předešli komplikacím v případě, kdyby oponenta podcenili.

V týmu Kladno volejbal cz došlo během listopadu ke dvěma změnám. Družstvo po dohodě opustil smečař Ivan Zvicer a se zdravotními komplikacemi se potýkal v posledních dvou kolech Tomáš Kunc. V průběhu rehabilitace byl však adekvátně nahrazen smečaři Seppänenem a Krafferem.

Tabulku po první polovině základní části, stejně tak jako program zápasů naleznete ZDE. Tým vedený kapitánem Jiřím Krafferem po sobotě čeká ještě šlágr kola v Českých Budějovicích, kterým uštědřili doma jednoznačnou porážku 3:0 a na horké budějovické půdě budu tak obhajovat 3 body. Před domácím publikem nastoupí 10.12., kdy se v Kladenské sportovní hale představí Volejbal Brno.