One man show kubánského smečaře. Bojovali jsme, ale nestačilo to, říká Grozer po prohře

Tim Grozer, Kladno volejbal cz

Jakkoli se prohra 3:0 zdá jednoznačná, měl dnešní zápas úplně odlišný průběh od prohry v Karlových Varech. Tentokrát Kladno domácímu týmu vzdorovalo, bohužel nedokázalo zastavit Nivalda Dias Gomeze a ten byl s 19 body nakonec rozdílovým hráčem. „Dias Gomez měl dnes svůj den, útočil s přehledem nad blokem a v poli jsme ho nechytili,“ okomentoval jeho výkon po zápase Tim Grozer. Hráči Milana Fortuníka mohou dnes litovat jen prohrané koncovky druhého setu.

„Dnes jsme se snažili tvrdě podávat a dostat Liberec od tlak. V mnoha případech se nám to podařilo, ale Dukla byla skoro stoprocentní v útocích z vysokých míčů. Liberec disponuje vysokými hráči, takže jejich blok není jednoduché obejít, navíc za ním stojí připravená obrana,“ shrnul průběh utkání Grozer.

Kladno a nevynucené chyby, to je nekonečný příběh. I když si Dukla na začátku prvního setu vytvořila tříbodový náskok, Orli ho dokázali při servisu Petra Špuláka skoro vymazat. Bohužel, vinou 12 vlastních chyb, které dokázali vyprodukovat, nebyli schopni stav vyrovnat nebo jít do vedení. Do koncovky vstupovali svěřenci Martina Demara s tříbodovým náskokem a ten jim zajistil pohodlný zisk první sady. „Nehráli jsme špatně. Liberec ale tvrdě podával a občas jsme měli problémy s příjmem. Prosadit se pak přes jejich obranu nebylo lehké,“ popsal začátek zápasu Niklas Seppänen

Druhý set se za základní čáru postavil nabuzený bomber Petr Špulák a díky jeho projektilu vedli rázem Orli 0:6. Domácí se ovšem nezalekli a náskok Orlů v průběhu setu trpělivě stahovali. Při podání Lukáše Demara vyrovnali a díky skvěle hrajícímu Dias Gomezovi dokázali i druhou sadu vyhrát. „Druhý set byl rozhodující. Předváděli jsme v něm naši hru a byli jsme na dobré cestě ho vyhrát. Ale selhali jsme. Kdybychom ho dotáhli, věřím, že by zápas měl jiný průběh,“ řekl o prohrané koncovce Seppänen.  „Hodně věcí se nám ale povedlo, to si musíme zapamatovat, ale samozřejmě na dalších musíme nadále tvrdě pracovat,“ nevěší po prohře hlavu.

Kladno, opět hrající bez klasického libera se Seppänenem místo Kunce, naštěstí nic nevzdalo. Třetí set byl přetahovanou o každý bod a povětšinou rozhodoval útok, delších výměn bylo k vidění pomálu. Za stavu 14:14 si Liberec vypracoval díky Platačsově chybě na podání a útoku Dias Goméze dvoubodový náskok. Tento moment byl nakonec rozhodujícím, Orli bohužel nenašli recept, jak stav setu zvrátit a Dukla zaslouženě brala všechny tři body, které byly ve hře. „Bojovali jsme, ale nestačilo to. Můžeme litovat prohraného druhého setu, kdy jsme v koncovce volili nesprávná řešení. Kdybychom vyrovnali na 1:1, mohl zápas vypadat jinak,“ uzavřel hodnocení zápasu Grozer.

Kladno volejbal cz je tak po první půlce soutěže na pátém místě, jen dva body za pražskými Lvy. Lídrem nadále zůstává neporažené Karlovarsko. Orli se na domácí půdě představí až 10.12., do té doby odehrají pohárové utkání v Benátkách a dva extraligové zápasy v Ústí a v Českých Budějovicích.

Ostatní výsledky UNIQA extraligy a tabulku najdete ZDE.