Facka na úvod Orly probrala

Movember game 2022, Kladno volejbal cz proti Black Volley Beskydy

Začátek tradiční Movember game rozhodně nevypadal jako svátek kladenského volejbalu.  Než se Orli stačili rozkoukat, prohrávali 0:1 a každému na mysli již přicházeli předešlé tajbrejkové maratóny. Naštěstí se kladenští dostali do rytmu na podání, a i díky střídajícímu Tomáši Hýskému již v následujících třech setech nedopustili žádné překvapení.

Kladno volejbal cz – Black Volley Beskydy 3:1 (19:25, 25:19,25:19, 25:18)

Rozhodčí: Činátl, Rychlík

Počet diváků: 428

Sestavy (od zóny I):

Domácí: van Solkema, Grozer, Kyjanica, Platačs, Kraffer, Špulák, libero Seppӓnen Střídali: Hýský, Fortuník, Andersen

Hosté: Olmedo, Provazník, Koloušek, Goncalves, Perry, Motyčka libero Jelen Střídali: Komorowski, Struška, Malík, Mišek

Ohlasy po utkání:

Jiří Kraffer (kapitán Kladno volejbal cz): „Musíme být určitě rádi za tři body. Nějakou domácí výhru za tři body jsme potřebovali jako sůl. Jsem rád, že jsme to zvládli a nehráli jsme další pětisetový zápas. Po našem rozpačitém začátku se extrémně povedlo střídání Tomáše Hýského, který přinesl na hřiště pohodu a energii, a to nám prospělo a byl to hlavní faktor, proč jsme zápas otočili. Ve zbývajících setech jsme ukázali naši kvalitu a hráli jsme zhruba to, co umíme. První set nebyl odrazem toho, jak jsme schopni hrát.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Na to, že hrajeme s takovým množstvím nevynucených chyb, jsou tři body doma zlaté.“

Jakub Motyčka (kapitán Black Volley Beskydy): „V prvním setu se domácí hodně rozkoukávali a my jsme toho využili a podařilo se nám urvat set. Potom se Kladno dostalo do servisu a řekl bych, že pak už byl zápas jenom o něm. Domácí nás tlačili a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Zaslouženě zůstaly bohužel tři body doma.“

Michal Provazník (trenér Black Volley Beskydy): „V prvním setu se nám podařilo zatlačit domácí servisem. Bohužel ve druhém, kdy na hřiště přišel Hýský, už jsme nenašli hráče, přes kterého bychom se dokázali na servise prosadit a naše hra šla postupně dolu. Domácí se zvedli, dobře podávali a zaslouženě vyhráli.“

Movember game 2022, Kladno volejbal cz proti Black Volley Beskydy

Popis utkání:

Domácí nastoupili v sestavě s Niklasem Seppӓnenem na postu libera, kde zaskakoval za indisponovaného Tomáše Kunce. Na soupise se již neobjevil Ivan Zvicer, který po vzájemné dohodě ukončil účinkování v klubu.

Orli se nestačili ani rozkoukat a vinou vlastních chyb a výborného podání blokaře Goncalvese prohrávali 8:16. Ani tradiční dvojstřídání Fortuník, Hýský soupeře nezastavilo a kladenští i přes korekci skóre ztratili úvodní sadu 19:25.

Ve druhém setu vzala lavička domácích za stavu 6:9 time-out a následně vystřídala nevýrazného Grozera za Tomáše Hýského. Jeho příchod byl potřebným impulsem, aby se tým zkonsolidoval. Tři Hýského bodové útoky, Kyjanicův blok a Špulákovo eso dostaly rázem Orly do vedení, které do konce setu neztratili a vyrovnali zápas na 1:1.

Třetí sadu začal stylově Špulák dvěma esy. Dva bodové útoky Kraffera znamenaly v polovině setu vedené 13:10 a trenér hostů Provazník si bral time-out. Ani ten kladenské nezpomalil a vypracovali si až šestibodový náskok, který jim zaručil, aby poklidně dokráčeli k výhře a vedení 2:1.

Poslední set se podobal dvěma předchozím, i když Beskydy nepůsobily odevzdaným dojmem, kvality domácích nakonec převážily. Kladno tak vyhrálo za tři body, které mu zaručily návrat na čtvrtou příčku UNIQA extraligy.

Partnerem Movember game 2022 byl Rebuy Stars, cenu MVP pro Tomáše Hýského předala Veronika Trojanová