Karlovarsko ukázalo, proč je mistrem

zdroj: Facebook VK ČEZ Karlovarsko

I když měla úroveň výkonu kladenských hráčů stoupající tendenci, mistrovské VK ČEZ Karlovarsko dokázalo, proč se již několikátou sezónu drží na vrcholu české UNIQA extraligy. I když Orli podali bojovný a snaživý výkon, na hřišti dominovali domácí a nedali hostům ani minimální šanci se nadechnout.

„Takový zápas se hodnotí těžko. Vary byly lepší ve všech herních činnostech a první dva sety si vždy vytvořily velký bodový náskok, který jsme nedokázali smazat,“ mluvil po zápase opatrně slovenský blokař Lukáš Kyjanica. „Do zápasu jsme navíc vstoupili bohužel špatně, s malou agresivitou na útoku. Výjimkou byl třetí set, který se nám nepodařilo dotáhnout, a to je škoda,“ dodává.  

Kladno úvod setu Karlovarsku doslova darovalo. Za stavu 8:3 již měli na svém kontě pět nevynucených chyb. Kladenským hráčům navíc opravdu nic nevycházelo a domácí byli perfektně takticky připraveni. Hlavně kůloví hráči soupeře nacházeli řešení proti kladenské obraně, což se také projevilo ve finálních statistikách. První set tak skončil 25:14.

Druhá sada měla totožný průběh. Svěřenci Jiřího Nováka hráli v domácím prostředí s přehledem, což Orlům chybělo a ani série střídání nedokázala stav jakkoli ovlivnit. Až ve třetím setu se Kladno dostalo ke slovu, když šlo díky několika kvalitní servisům do vedení 2:8. Tým chytil konečně rytmus a začal být domácím rovnocenným partnerem. Ještě dvoubodový náskok před vstupem do koncovky dával naději na prodloužení zápasu, VK ČEZ Karlovarsko si ale závěr sady i zápasu zkušeně pohlídal.

„Myslím si, že umíme hrát o hodně lépe, dnes to pro nás byla velká škola. Ale teď je třeba se již soustředit na zápas proti Beskydům, který chceme zvládnout daleko lépe,“ uzavírá hodnocení Kyjanica.

V sobotu odehrají Orli domácí zápas proti Beskydům neobvykle již od 16 hodin. „Naši příznivci se mají na co těšit, bude se jednat o naši již tradiční akci Movember game včetně dražby speciální edice dresů,“ dodává Anna Earl, výkonná manažerka Kladno volejbal cz.

Ostatní výsledky UNIQA extraligy a tabulku najdete ZDE.